DEAR MR.GEDEKK II , LOVE IS LIKE A CHOICE , YOU MAKE FROM MOMENT TO MOMENT AND YOU CAN BE IN LOVE IN ALL THE SWEET LOVE .. I LOVE YOU MIZAN .. FOREVER BEING NM'S OWNER :')

Sunday, 25 November 2012

The Reasons :)

Assalamualaikum.. hai.. skrng nie sbnrnye x thu nk ckap sal ape.. myb post nie pendek dari biasa.. haha.. 'The Reasons'.. okayy.. reason tu sebab kan? haha.. aku dapat 2 reason dri somebody yg berbunyi ..
1- aku sayang mu
2-aku rindu mu.
haha.. kelakar kan reason tu.. tapi reason tu boleh buat aku gila.. gila fikir kan ye agy..! arh.. serabut lha.. akpe lha time2 gnie.. n aku cuma leh kbo.. aku dh serik sayang mu.. faham tak? so aku perlu kan ruang ntuk lupakan mu.. walaupun mu syg aku , aku tetap syg org lain.. tolong faham.. time aku perlukan mu , mu wat sombong ah ngn aku op.. pah tu.. aku lop jadi gile mikir sal mu.. hurmm dh ah tu.. sapa sini luh.. nnti law ade cite sedap2 , aku cite lagi kt korang.. hom.. nie skadar nk release tension aku mlm nie.. k babai.. salam

Saturday, 24 November 2012

the great moment :)

Assalamualaikum.. hye smua.. skrng nie.. aku nk post psal batch aku mse thun lepas.. haha.. okey.. korang kne dengar baikII okey.. ! haa.. aku nk story skit.. even aku nie bru msuk batch nim mse aku form 2.. jadi aku sempat bersama diorng just 2 thun.. tapi! tapi tapi tapi.. haa.. aku rasa dlm 2 thun tu kitorng dh mcm satu family.. ONE BIG FAMILY .. ade sesetengah jer lha x rapat.. haha.. nie logo batch kitorng. :)let see.. aww!

logo nim direka oleh akim @ hakim zulkarnain.. dye nim boleh dh ase nk jadi pereka fesyen or ape sebe rekaan.. haha.. ye pndai woo reke2.. haha..kretif sangat. #pssst , akim .. aku nk mu design kad kawin ngn jadi wedding planner aku nnti ehh , jgn kabo kokrng.. haha.. *amboi , awal teh tepoh.. ngader. ! haha.. dah lha tu mengarut nyahh.. okey.! law korng tengok ctu ye tlis STARZ kan.? haha.. sebelum nie dh ad kot aku story serba sikit sal batch aku nim.. haa.. S= sahabat , T=tanpa , A=ada , R=raguan , Z=lu pikirlha sendiri.. haha.. tu lah yng aku faham serbe sikit.. kitorng nim kawan tanpa ragu2 tw.. haha.. tapi myb skrng semua dh berubh kot.. sbb rmai yg dh pndh.. rmai student baru.. hemm bg aku.. yng LAMA xkn sama ngn yng BARU..xkn pernh berubh.. bila aku dh set kn dlm mind aku yng batch kitorng ade 78.. *lw x cilap lh.., sampai bila2 pun 78.. xkn terganti ngn yg lain.. okey.? haha.. i'm so proud coz i'm selfish. ! arhh whatever..
aku x pedulik..hom.. pic lagi :)

haaa.. nim pic mse kitorng reunion mse awl2 thun dulu.. haha.. ramai agy yg xde nim.. tapi xpe lha.. nim lha wajah2 yng kuat kuor bndor.. haha.. kitorng biase main boling kat astaka , then pegi lha derak2manemane pom.. yang penting kitorng heppy bersama.. hom3..jom kite kuor lagi.! haha..

pic nim bersamasama lagi kitorng bile kitorng memutuskan nak pergi Bukit Gambang Waterpark.dlm pic nie : tasya ,aku ,ieyfa ,izzah..tiga berderet nim : Fatin , ana , norlida..pictaker :sir hafiz :). bila dh abis PMR.. haha.. we enjoy our exam so much.. and kitorng dapat banggekan smk pelong tercinta dgn result kitorng yng 100% A.. mkne nye..78 org tu semua dpt A..xde yng x dpt A.. pling kurng 1A jer.. xpee..asalkan dpt buat cikgucikgu kitorng heppy.. yeayy.! we enjoy our trip so much.. thun nim pon kitorng gy lagi.. tu pom bila Azi n gang wat keje semeseme.. hik2.. thanks sep mu.. aku enjoy sangat bia kite dok gy ngn sep2 kite seme pom.. xpe.. nk wat gne.. mybe ssh lha, nk gbung smua lagi kan.. msing2 ade hal masing2.. hurmm okeyy. :)

haaa.. nie lagi last pic ,dlm pic nim ade tini,fahmie,nazmie n mustaqim, they're fun!, mse hari sukan.. like the title kat pic tu.. 'bilal the best'..haha.. mmg bilal juara.. tapi skrng dh x juara.. sbb ramai sep2 sukan umah bilal nim yng pindh skolh, dh hbis skolh.. n so on lgi..hihi.. salah sorng nyer.. aku lha.. ! haha.. *koyaaa.. tapi.. truthly aku cakap.. sejak tadika samapi sekarang n mybe smpai bilabila..'aku ngn sukan , xkan terpisah..'*mcm tagline buddyz digi lak.. haha.. xpe2.. tgok pic tu.. happening kan.. even mse tu hri hujan.. kitorng tetap enjoy sport kitorng.. hihi..paling aku x leh lupe.. mse lawan bola jaring ikut rumah sukan.. aku semangat giler vavoon.. ahaha.. sampai aku mrh kawan aku yng main x adil.. last minute game aku stress sbb ade yng x adil mse tu skit.. haha.. aku pun dh lupe.. aku x cre dh dri aku yg diselaputi lumpur nye.. haha.. yng penting aku nak menang jee mse tu.. haha.. last2 , mmg bilal yng menang, sape x semangat bile wakil umah sukan kan? sume orng truh harapan kat kite je ntuk menang mse tu.. haha.. okey lha.. bile ingat2 balik.. mmg melucukan.. :D hahaha.. *aku gelak sorng2 dh nie..tini. mu ingat agy op?mu main gokk.. haha.. rindu nak kaler2 muka.. tapi aku x kaler sbb elergik.. hhaha.. ruginyer.! hurm..

tini , mu ingat dok lw lepas mkn mlm kite gy derak2 tepi padang.. ade skali tu.. kite ngupat ngn sep laki kat kusi batu dpan bilik prep form3.. hurmm aku rindu nk duk citu n kelas mlm @ kelas tambahan dlm bilik prep tu , conteng2 papan hitam.. (lukis pok buddu , ciap ngn rumah2 agy).. haha.. can't forget that moment enough.. miss it fuckingdamnsomuch... hoho.. :'(

okey lha tu ase nye sampai sini dlu aku cite sal kwan2 aku nim.. next time law ade mse aku cite lagi sal sep nim yang selalu berlegar legar kat kepale hotak aku nih..


Thursday, 22 November 2012

zaman dulu-dulu :3

Assalamualaikum .. hai.. skrng mood aku dh stabil taw.. haha kesnye bile aku bce post tini yg childhood memories tu.. aku pun teringt bende yg same mcm ye.. haha.. okey.. law tini nak barbie.. aku pom ade gak nk something yang sampai skarang , aku dah besar aku masih x dapatdapat.. hishh.. sedih kan.. hehe.. aku ade impikan kasut roda..yang ade roda kat tumit tu satu jer..alaaa.. yang warna pink gmbar barbie tu.. haha.. aku dapat pic nim warna pepel.. tapi roda ye x sama mcm yang aku nak lha.. hik3..xpe.. asalkan ade pic.. okey.. let see.. :)
haa..cantik x..atoto..aku gile pepel nim..haha.. comel kan.. tapi bkn yng mcm nie yg aku nk dri dlu..xpe lha..asal kan kasut roda.. hik3.. 

dah bnyakbanyakbanyak kali aku mntak ngn abah n umi aku mase aku skolah rendah dulu.. tapi..alasan dyorng..aku dduk asrama.. so aku x leh guna lha mende alah nie.. alahaii.. so hdiah UPSR aku.. aku dpt handset jee dri dyorang..hurmm. :/ sampai skrg aku still harap ntuk mmiliki kasut nim.. haha.. thu tak.. mse aku mntak ngn umi abah aku dlu.. aku x pkai surat mcm tini, tapi aku mntak sambil bisik2..hihi.. korang msti ade gak kn pengalamn cm nie kan.. hihi.. umi aku senyum jer.. aku x puas aty trus aku wat muke cmnie.. :/

 

haha..comel tak.. *koya er.. haha. x lha..xde lah mcm baby nim.. aku pum ape lagi.. zaman budak lha katekan.. msuk bilik --->kunci--->nagis--->malam time org tido bru kuar cari air milo.. hik3.. duludulu , sebelum tido aku msti suh umi aku wat air milo.. tapi sjak aku msuk asrma mse drjah 4 , aku dh x amal lagi mnde alah mcm tu.. hurmm rindu nye time duludulu.. hik3.. 

okeylha.. aku ngntuk dh nim.. gudnitee sume .. mcm yang aku dh tlis kt status aku xdi.. harapharap bangun pagi esok ade teddybear besar bas depan katil aku.. hak3.. x pee. just imaginasi seorng young lady.. haha.. okey bhaii :) salam..


who is he ?

Assalamualaikum.. hye guys.. sory hri nie aku not in mood .. dn dlm ksemptn tu aku sakit aty ngn somebdy.. bile tringt kt ye.. aku rse hati aku dicarik carik gitu.. omaiigadd.. nk thu spe ye.. bia ah nok kte mnde pong.. aku nk tunjuk gok innocent facing mamat nih.. ! *istighfar yen , sabar.. oke let see sape yg aku maksudkan..
* he has an innocent face right ? arghh.. mls aku nk cite bnyak sal ye.. makin bertmbh sakit aku .. k arh.. see you soon bloggers.. wait till my mood has come back.. bhaii. :(

Wednesday, 21 November 2012

somebody yang x perlu dimentionkan :/


Assalamualaikum..hye..first skali nak cakap , post nie panjang n akan mnyebabkan korang rse mcm bce novel.. haha.. xpelha.. kalau xde kekuatan nak bace , x yah bce, boleh ke next post.. bile nak bace post nim.. korang kne pegi kat list lagu aku luh yg garis2 kat ats tuu.. then tukar lagu no3.. haha.. bru ade feel.. mlm nie aku nk ckap sal sombdy.. then aku x perlu pom mention kan dlm nie.ade gak antare korang yang thu sape ye nie.. nnti ye mngamok.. mu thu op?? haha.. die nim seorang yang bg aku..pemalu.. cute.. n kadang kadang happening lha bg aku.. aku knl ye mse aku form 2.. aku bru pindh skolh tu.. then x smpai 2 minggu aku ase.. ye dh ade nom fon aku.. bg aku ye seorng yang gentlemen lha.. dlm fon.. haha.. law dpan2.. hurm.. depan2?? nk thu.. ohh. nyebalin bangettt  gitoe..*amboii ckap indon lak aku.. haha.. tibe2 aku rase rindu kat ye.. mlm nie.. but tu bkn sbb aku syg ye.. n aku dh x syg ye lagi.. boleh dikatakan ye nim 1st love aku.. haha.. korang msti ade 1st love kn.. hurmm. aku x thu lha.. sbb nape aku trima ye n sbb npe aku tinggal ye.. even kitorng sempat kapel ONE DAY.. haha.. korang bygkn.. hnye satu hari.. aku trima ye seadanya.. tntng ye.. aku suka lake.. he's cute.. tapi.. aku x ditakdirkan ntuk ye aku ase.. kn.. xpe aku harap ye jumpa someone special dlm hidup ye.. n aku pom harap aku kekal ngn pemilik hati aku skarang.. ye pom dh ckp kt aku.. slamat maju jaya ngn mijel.. haha.. okey frend , im so appreciate your wishing.. n i hope so.. haha.. okey.. aku suka bnyak perkara tntang ye.. lpas kitorng clash.. aku n ye.. ibarat musuh dpn mata tp dlm mcj lain.. haha.. pelik kan.. ye sorng je leh wat gtu k aku.. kn.. hemm.. kdg2 ye pom ad dlm mmpi aku.. x thu lah bkpe.. mgkin ye hdir dlm mmpi aku saat aku sangat memikirkan ye.. kn.? haha.. kitorng always gaduh.. mcm along n che qah. but.. aku n ye x kan jadi mcm along n che qah.. sbb ak ngn ye mmg xde harapan nk bersama lagi.. aku mgkin x kn trima ye lagi dlm hdup aku.. tapi!..tapi, tapi tapi tapi... ye tetap kawan aku.hihi. aku xkn lupekan persahabatan kitorang..but aku akan lupekan yg ye pernah mnjdi kesyngn aku.. dlm hati aku.. aku cuma ade mizan.. n aku harap aku perempuan terakhir dlm hdup ye n ye llaki terakhir yg ade dlm jiwa raga bakul hati aku .. *terlebihh sudaa.. haha.. ermm.. lagi.. aku akn teringat kat ye bila aku dgr lagu AUBURN -All about him.. mgkin sbb mse kitorng mcj dlu.. ye ade kbo k aku.. yg lagu nie best.. aku try dgr then aku suka lagu nim.. :) mizan , lw awk bce.. sy harap awak x marah sy mcm hri tu lagi.. sy susah hati bile awak ngajuk ngn saya , then sy terasa sbb awak x bgthu sy reason awak merajuk ngn sy.. hurmm please dont do like that anymore biy.. u have to know , you're my only one..mj.. xde mj lain taw.. hihi.. alabiuuu. :*.. k back to the story.. sejak kblkngan nie.. aku bnyk fikir sal ye.. bila aku thu sbb ye , kwan aku clash ngn mkwe ye.. oh nononono.. akpe lha mu gni.. kwan aku pom kwan mu gop.. xpe lha.. aku just nk thu.. mu btl2 sygkn ye or mu saje2..yelha.. kwn aku tu pom bkn nye syg sngt k puan tu.. aku tkot puan tu yg maen kn mu.. sblm mu smpat maenkn ye.. tp x pe lha.. asal mu bhgia ngn puan tu.. aku pom bhagia buat mu.. aku x fkir lha mu akn bce npe yg aku tulis nie.. tp aku kdg2 x leh nk simpan sorng diri.. aku kne wat kluor lake sal mu.. aku nk buke mind baru hnye ntuk org yg aku btol2 syg..yess.. btul.. aku syg mu.. tp aku dh x larat lha bile aku je syg mu.. mu?.. msti dh lupekn aku kn..? xpeee.. aku x kisah.. aku rindu nak skelas ngn mu lagi.. tp aku x suke bile org gelor mu ngn aku.. haha.. plik kam.. aku suka tgok mu tido lam klas.. mu cute.. mu spontan.. lw kls b.i .. aku suka mu wat lawak..dulu.bila mu x mri skolh.. aku rsa mcm klas tu x 'hidup'... aku rindu nk dgr lawak mu.. mu msti x thu kan.. aku suka perati k mu, bile aku nmpk mu skli.. aku msti nk tgok mu sokmo.. haha.. lucu kan.. n bodoh kan aku..? thngs yg aku xleh lupe..aku suka bila kita ramai2 kne denda subjek b.i.. hhaha.. mcm2 lg kan.. mse kls math.. kite sokmo kne mapuh.. xpee.. aku sbr je.. bile agy ehh aku leh tgok mu galas bag everlast koko (skrg nike klabu) , mri skoloh pagi bju x smpat tie in , tie x sempat nk ikat , kdg2 tu lw hri ahad.. mu xsempat nk pasang tali kasut pom kan.. mu sangat beze ngn mijel.. ye tiap2 hri kemas..bju tie in sokmo.. x ajin pom aku tgk ye x tie in.. aku tunggu ye mri koloh pkul 7.15 ke atas.. dgn gaye jlan nye yng sokmo wat aku senyum sampai kaki..dgn galas bag kesayangan ye warna koko.. ish3.. he’s cute..  aww. !haha.. lawak tol.. mse mu demam , mu comel sangat.. aku rse mcm nk jage mu.. tp aku xleh ah.. wat sume tu.. aku harap sangat semua yang aku rsa tntng mu ehh FAKE lake.. ohh se agy.. style mu pkai songkok.aku suka. lain dri yng lain.. aku pndh teknik.. sep laki sorng pom adok pkai songkok.. lw dlu.. aku geli hti tngok sep2 laki kelam kbut cri songkok bile jupe cg.duan.. hihi.. k lhaa.. aku dh ngntuk nim.. aku mmpu cite stkat nim je.. harapan aku.. aku nk mu jadi kawan aku mcm mu kawan ngn sep puam hok lain.. boleh x? aku nim beze k ngn org lain ?? hermm sokayy . tu sume hak mu.. aku x lyk pom bnow hrap gtu dri mu.. hhuhu.. okey.mesti korang pening kan bace.. dh la tu memening kan diri..thanks coz sudi spend time bce post aku.. bhaii.. assalamualaikum <3

Tuesday, 20 November 2012

aktiviti semalam :)

Assalamualaikum.. hai.. sebenarnya post hrini aku nk post semalam. tapi.. disebabkan line yang menggila vavon tu.. aku terpaksa berfacebook aje.. hurmm.. mlm aku chatting ngn kemal @ Ikmal Alif.. he's my understanding boy friend.. like buddyz ah.. aku rapat ngn ye n share sume cite n msalah n so on lagi lha.. haha.. lw bb2 ejaz awek k , bosan k.. kitorng mcj ah.. haha.. mklumlah terlampau memahami lah katekan.. haha.. bro , nie aku rajin cite sal mu serbe sikit.. mu bce ehh.. haha.. chill bro.. okey, smlam .. sambut berdey adik aku yang laki nim.. nim ye ..susoh ket nok gambor ngn mamat nih.. haha.. amat menyakitkan aty.. hahah..
name adik aku nie.. muhammad aminurhakim .. for short.. akim.. maren bday ye n hari result upsr ye.. haha.. result x wape cantekk lha.. mklum lah.. lelaki.. hhaha..untunglha.. sambut bday.. kek 2 tingkat.. haha.. n then.. x de dh nk cite sal ye.. nk letak pic mengoyakan diri je maren sementara tnggu adik laki aku sorng agy wat blik motor.. huhu.. jom terjah.. :)
with my lil siz .. adik ct n kakak n akim , kerusi batu depan rumah aku larh.. haha :)

take two.. :)

oyeahh.. aku koyakan diri.. :P

aku heran lha.. tanagn aku x leh nk wat peace mcm org lain.. mcm cacat jer aku tengok.. korang x perasan a kot.. hahaha :)

 adik bongsu aku yang comel.. sama x kitorang senyum .. huahuahua ..:) *okey done!

mcm nie lah sehari hari aku menghabiskan rasa kebosanan yang melanda aku pada musim cuti nim.. kerja skolh.. ohh.. ape?? kerja sekolah?? awww.. sape ckap aku x buat.. aku buat lha.. cume x ciap agy jer.. hurm.. x best lha wat kerja sorang2.. kne wat stdy group gop gne2.. hom.. kat umh nim aku nk stdy group ngn sape..?? adik2 aku ? hoi.. nk tnye addmth.. aku ase buih3 adk aku ho nk jwb.. haha.. xmo aku.. nnti aku yang dipersalahkan.. huao3.. tidakkk.. hom.. folio kam.. boleh x ehh nk wat pkai type jer.. mls ase nk wat by hand.. adoii.. glerr ah.. aku kne lah struggle skit.. ak ad sthun je agy nk struggle ntk spm.. adoii.. kejap je ase.. dh besar aku nim.. nk spm dh thun dpn.. hom.. future aku.? tini , aku dok thu nim.. aku dok surf agy bidang nde aku nok amek.. hom3.. gilew aku.. hoho.. thanks lah mention aku lam post future mu.. hahaha.. *kekembangan kehidungan kepatblasratus incian .. haha.. mengarot kan.. haha..

hang nnti harap2 jadi.. tini , mu jadi dok hang? ite wat keje cuti terancang PKA weh.. kat lib.. boleh dok..? ahahaha.. hri nie.. mcm biasa lah.. aku duk saje2.. tapi hari nie lain lah.. umi, adik aku x dok lake dumoh ehh.. tinggal aku ngn adik aku laki hok f2 jer ehh.. giler.. berblog sambil dgr radio kat astro dap ehh.. haha.. x di.. org yng jge lesen aku kol.. cewahh.. kejut aku.. ye suh aku gy wat lesen khamis nim.. hua3.. dh la ye mai amek kat umoh.. bia betoi.. haha.. semat dok ehh.. aku pom x thu.. yang pnting aku leh wat lesen.. yeayy!! prturan ye sng je ase.. ye kbo akdi aku kene :
-bawak ic
-bawak rm200
-bawak rm20 ntuk cdang kot2 ic x leh detect.. kne wat smart card kat sane..
-then.. pkai sandal tutup..
haha.. dah ah tu.. mls dh nk taip..x sabar nye nk wat lesen.. aww.. hahaha.. okey lha.. aku harap korang sabar bace post aku nih.. hahaha.. okey.. bhaii.. <3



Saturday, 17 November 2012

ketidaktahubendean :(

Assalamualaikum .. hey..skrng nie.. hurmm mse tgah type nim jam mnunjukkan pukul 2AM.. hurmm okayy.. mlm ni aku x thu nk fokus ke nape2.. mcm tjuk ye ah.. ketidaktahubendean.. just nk lepaskan hajat keonlinean itu yang membara di jiwa.. aduhh.! *kan dh kne sekeh..mngarut lagi kau.. hurmm okayy2.. siyes skarang.. so,kite bukak topic ni kejap.. PERASAAN ..okay done.! ape itu perasaan? wei tini.. mu thu dok mnde ho? haha..aku pom x wape pasti.. amende itu perasaan.. haha.. okey.. kitiadaan kemotifan. shuttt up.. -_____-.. semua orang msti ade perasaan kan.. mmg lha.. law org xde perasaan tu.. aku x thu lah mcm mne diorang hidup.. hua3.. hurmm.. aku ade perasaan okey.. sape2 yg kuang ajo ckap aku xde perasaan tu.. mmg patot diberi pelempang laju-laju bak kate Afiqah Zainal.. huhu.. ermm dh ah tu.. mls nk mikir.. haha.. post kali nim x de pic okey.. fobia ngn pic kejap.. huhh.! xdi bru je kne ngenak k Abg.. hurm.. ade k ptot ye ato link gambar Po**** k aku.. huhhh..! mmg lemah semangat aku kejap.. lw korang ade ditmpat aku mse tu.. mmg thu lah mcm mne.. jantung aku mse tu..YA ALLAH ! ,tuhan je thu bertapa takut nye aku.. aku mmg sensitif lah sal2 hantu nie.. bukan nk percya.. tpi gtu ah.. aku mmg lemah semangat..di ulangi lemah semangat! dh la mse aku tgk pic xdi aku duk sorang2.. dlm gelap plak tu.. eshh.. abg , laen kali adk hrap sngat abg x buat gtu dh.. adk thu abg gurau..tp adk mmg snstif ngn mnde2 gni eah.. soh k hntu.. law blackout pom adk boleh nngis sampai bengkak mte tw!.ohh no!bia lha nk ckp adk penakot pom.. it's fact! yess.! aku seorang yang penakot.. aku mngaku lha.. okeyy.. hurmm.. xpe.. adk x mrah kat abg pom. chill..adk thu abg gurau.. tu pom nk suh adk gy tido kam.. hihi..hurmm semenjak due menjak nim.. aku susah sangat nk tido.. pling lewat pukul 4.30 pagi bru aku tido.. mikir mnde pom aku x thu lah..nk ate mikir k hubby aku.. hurm kadang2 je..aku x thu ape yang membebankan fikiran aku sangat2 nim.. hurm.. 13/12.. nak smbut birthday hubby aku.. tapi masalahnye skrng.. aku x thu nk rancang mcm mne..hdiah pom x thu nk bg ape.. bru beli kotak je.. hurm.. semalam.. kitorang bergayut2.. hua3..aku rindu ye , ye pom rindu aku.. dh ade k ptot.. ckp 'pkul 1 b kol syg'.. aku just jwb okey jelha..aku bru blik dri bndar.. so , fon pom dgn silent nye aku simpan dln handbag.. huhu.. sampai umh aku mndi n dgn sakan nye aku onl FB.. pastu teringat nk charge fon.. amek fon tgok mcj n miskol dri ye.. tgok jam.. bru pkul 12.30.. adoii.text punye text.tnye ye, akpe awl ngt kol.. senang je ye jwab ' x sabar , rndu' hoii .. makk aihh.! mcm2 lha.. hahah. ye suh aku lak kol.. krdt dh abis sbb voice mail.. aku plak krdit ade 13sen je keley2.. haha.. aku pasrah je lha x leh nk bergayut sakan.. pastu aku dpt idea.. hua3.. ape lagi..'umi...... nk kredit.. hihi *muke kiut*..haha..lpas blasah rm2.. gyut sakan lorh..msing2 melepaskan rindu.. haha.. xpe.. tunggu hbis exam dlu.thun dpan ye plop kne tnggu aku exam.. haha.then , aku tersentuh skit ngn statement ye.. 'bile lah sume nim nak jdi kenyataan kan syg'.. hurmmm sume nim tu.. hnye aku n dia je yg thu.. haha.. ehhh! akpe pah narakk cinie eah.. adoii. dh la cite sal hubby aku.. korang msti kusyuk+pening kan.. bce post aku nim.. haha.. xpe lha.. nak taip pnjng2 luh mlm nim.. x thu dh bile lg boleh update post nim.. huhu.. hurm..ape lagi nim..? mate x ngntuk lgi.. dh stengah jam aku menaip nie.. huhuy..hurmm dh la tu kot.. lw buat karangan nie.. belom tentu dpt A+..haha.. ayat xboleh blah*cikguu , bagilah A ntuk karangan nie**muke kiut*..*cikgu akan senyum dah bagi pelempang kesedapan.*muke senyum , blah x cukup tanah..*. sampai cini dlu..nnti aku post lagi..wahai hati :) bersabarlah.. dear bie.. i'll wait.. syg doakan bie success.. :* labiuu.. hua3.. k lhaa.. nite sume blogger :) assalamualaikum <3

rojak keling :)

assalamualaikum.. hey guys.. bertemu lagu kite yer.. disini , mlm nie , hari nie n mase nie.. sy nak share ngan koram sejenis makanan.. sy pon x thu makanan nie femes kat mne.. myb ade diantare korang yg x penah mkn lah.. it's name is rojak keling.. >.< heew3.. lawak kam nme ye.. haha.. xpe.. sedapp.. izzah boleh try.. putu bambu awak tu pom sedapp.. sy suka jugak.. kdg2 tu beli rm3 mkn sorang2 jer.. haha.. biase nye mknan yg nme pelik2 nie sedapp kan.. haha.. * makan je sokmo.. ptot lha aiman kbo sy bucitt.. haha.. beze nde ehh bucitt ngn gemukk.. haha.. sehah , yong , aida , fira , eg , n soo on.. ramai lha pnggil aku gemokk. haha.. so , nak buat cmne lgi.. mmg aku suka makn.. lalala. ~ no one can stop me to eat what i want.. bak kate iklan CELCOM .. whatchuwant want.. kau boleh dapat.. haha.. ehh.. knape melencong pah cinie ehh.. haha * ngarutt lagi kauu jahh. . okey tini , bia lha ye nok update bnyok2 pom.. blog ye. ho.. aku mls nok kisoh.. * kes adokk kedit.. tulis cini je lha.. aku thu mu bce.. hahaha.. okayy chill.. back to the story.. rojak keling nih.. petang x di.. my mummy suh gy kedai beli barang.. list ye berbunyi cmni ..:
1. santan
2.mee kuning
3.tauhu
4.kangkung
5.ubi kentang
6.camboh (xthu lha ambe nme saintifik ye npe)
okayy then aku pong pegi lha kedai.. pastu wat blik barang pesebe.. mse otw nk balik.. jumpe nizam n danial.. tengoh lepakk. sep ye pnggil p aku pecut moto 60km/j dh.. haha..x berenti lha.. sowy guys.. >.<.. okey.. lepas tu bawak adik2 gy jalan2 kat taman.. balik2 rojak nim dah ciap.. nak tengok x.. haha.. dang agy aku amek pic ye ho.. haha .. okayy let see .:)
haha.. sedapp kan.??. izzah nnti kite makan ekk. sy thu awak suke makan.. kite ajok tini etek.. hua3.. okayy then tu aje nk post skrng.. tgok lha jap2 agy sy post pulak kot.. haha.. *aku dh jadi pemblog tegar ke nie tini.. heshh kes mu ah nim.. hahaha :P .. okayy.. reader2 sume.. bhaiii :*







sweetnye kalo dapat kam ?

assalamualaikum.. hihi.. ishh update pulak minah nim kam.. haha.. bia lorhh.. *blog aku kan.. hoho.. okayy skunk nak cakap.. kalo korang lhaa kam .. bg yang ladies.. sweet x klo dapat teddy bear besorr dri org yg koram syunk.. haha.. msti sweet kam.. but ade gak sesetengah ladies yang x suka ngn teddy bear kan.. haha.. okeyy .. bagi aku.. that's so sweet. but aku x dpt lgi lha yg besar.. haha.. dpt yg besar mcm novel
7 hari mncintaimu tu ade lah.. haha.. okeyy aku smpan lha pemberian dia..hurmm bkn senang kan nak dpt hdiah.. so , kite kne lah hargai ape yg diberi.. haha.. aku , perempuan.. so aku pom ade gak kehendak mcm nak teddy bear dri org yang aku syg.. muehehe,,*gedikk kau nyahh .. haha okay xpe..aku x berharap terlalu besr lha awak nak bagi.. hiii.. teddy bear yang aku suka , warna peach.. aku x suke wrne pink , koko, pesebe bagai.. haha.. kalo wne purple ? ohh that's sweetttt.. very sweet.. lw bgi purple tu mkne nye org tu sngat memahami aku lah.. haha .. ehh cakap mcm nih.. mcm ade org nk kasikk jer.. haha.. korang nk bagi x ? x nak.. ohh .. kedekut..! haha ..just kidding. :3 *muke cute.. haha besar nim okeyy tak ?


hihi.. comell kan.. cepat2 !! sape nak bagi kat aku nih.. hadoii.. aku nak!! haha..* mengader kau nyahh .. okayy , tini.. mu nok v dok k aku ehh.?pat ah pat ahh.. aku nopp.! hua3 giler dh lah.. hom.. bo bo ah tu.. kang ngarup lebih lop ekgy aku nih.. hua3.. sape nak bagi ce akat tangan ! hah? adop oam nok v? hurmm sedih nyerr.. :'( x pe lha.. t aku beli sendrikk :P homm. k lah bhaii :*

Friday, 16 November 2012

pic pertame berjaya di FAKE kan :)

assalamualaikum guys , haha.. hri nim nak sharepic yg pertama yg telah di FAKE kan oleh aku dengan bantuan Nurul Aida yang comell milik Deen Haroro haha ..okayy nie die pic tu.. alolololoooo.. lol btol lah.. amek pic dri sumber Anis Hartini hahaha.. okeyyy let see :) jgn gelokk lhaa :D ..
pic nim sebelum di editkan dengan photoscape :) haha.. actually , edit nim susah jgak.. gune edit paint kat computer biase jer.. hua3.. susah2 cari kat photoscape.. pdhal dlm computer tu dh sedia ade dh pom.. kan3.. haha.. dri smalam agy semangat ubi nak edit.. tapi busy bergayut.. tuuut tutt.. haha . okeyy then pic mse dh edit ngn photoscape plak.. :) taraaaa.. 

 okayyy .. nim dh di edit ngn photoscape .. actually , xde perbezaan pong sebenarnye.. just ade some words kan kat tepi tu.. haha.. ayat tu aku just copy paste ayat dari pic yg sebelum nie.. pic kat post I LOVE YOU tu. haha.. okayy .. law koram nux try editt .. boleh lah try kat lappy koram senirikk okayy.. just klik knan kat pic yg koram nk edit.. then plih edit lhaa.. pastu tkan brushh.. then pilih lhaa colour koram nux.. haha.. okayy selamat mencuba :) kepada yg terlibat tolong sy dlm buat keje nim.. thanks a lot.. mueheheh. *mengarott lagi kau jahhh .. ehemm tini , t aku blaja edit pic lawa x fake mcm mu wat ho plop.. gune monyet.. hue3.. thanks babe labiuuu :* hahaha :P .. k lha.. makin lame makin mengarott jehh aku nim ..* sedor pong , ingt k x sedor dh.. haha .. okeyy lha.. sume.. ohh bnyak nyee okayy aku.. hahaha.. bhaiii 
* see you next post :)

I LOVE YOU


Jika sudah tertulis engkau akan menjadi imam kepada solatku kelak , aku terima dengan seadanya . YA ALLAH , aku mohon kepadamu , engkau lindungilah bakal suamiku yang telah meminjamkan tulang rusuknya kepadaku . engkau pertemukanlah hatiku dengan hatinya dengan penuh keikhlasan dan rasa kecintaan . engkau kurniakanlah ketakwaan , keimanan kepada adamku supaya dia dapat membimbingku ke jalan yang benar , jalan yang penuh dengan keredhaan MU ,YA ALLAH ,demi masa depan kami . YA ALLAH , jika muhammad mizan bin jusoh akan menjadi imam dalam solatku kelak , engkau kurniakanlah kebahagiaan dan kesejahteraan hidup kepada kami.. INSYAALLAH .. :) jika dia bukan milik ku , engkau kembalikan lah dia kepada hawanya .. dan kembalikan lah aku kepada adam ku.. sesungguhnya , rasa kecintaan demi ALLAH adalah rasa cinta yang sangat indah.. engkau pertahankanlah hubungan ku dengannya supaya tidak ke arah ke maksiatan .. sesungguhnya aku amat mencintai dan menyayangi nya demi ALLAH.. jika diizinkan ALLAH , aku akan menjadi makmum dalam solatmu , wahai mizan .. :)

Thursday, 15 November 2012

dia abang saya :*

budak comel nie abang sy yg pling sy syg.. :) nme ye wan muhd afiq bin wan muhammad.. umur ye 17 thun..seorang yang sngt pnyayang.. loyar buruk.. mnyakitkan hti (kdang2 lha).. n bnyak lg tntang dye yg sy suke.. muehehe.. starting knl ye mse sy f.1..hurm tujuan asal laen..tp lain yg jdi.. haha.. mls nk cite..bia sy n abg sy je yg thu. haha.. sbnrnye sy x thu bile tarikh kitorng berangkat.. x amek thu lah sal trikh nim mse awl2 dlu..coz ingt kn x kekal.. but.. alhamdulillah.. sampai skrng kitorang msih lagi sbgai adik n abang.. huhu.. sbnrnye bnyak gak lha halangan mse kitorng nim berangkat..hurmm mcm kapel je kan.. haha.. ishh x der lha.. kwn2 sy ade gak tnye.. akpe x kpel je ngn abg mu ohh?? haha.. mklumlah abg sy sorng nim boleh dikatogerikan sbg lelaki idaman jugak lha.. haha..so dgn sng nye sy jwb lah.. die only abg angkat n sy x nk lebih dri tu..sbb sy thu..kitorng akn hepi ngn hubungan nim je.. and no relationship yg laen.. sy x nk lha berpisah ngn abg sy sorng nim.. sy syg die sangat2.. die memahami sy..so, sy amek kputusan.. sy nk tetapkan.. 16/11 tarikh kitorang ber adik n abg angkat.. sbb mse tu dh cuti akhirthun mse jd adk angkat ye nih.. haha.. so.. hri nim kne lah update sal ye.. sbb hri nim dh genap 4 tahun kitorang ber adik n abg angkat.. muehehe..nak tgok x abg sy yg ensem nim..? haha.. kat tepi tu dh ade.. but.. tgok je lah.. bia die femes skit.. haha.. :*..

ohh.. tgokk tu.. koya nye die kam.. haha..xpe.. koya2 ye pom.. sy tetap syg kt ye.. haha.. time2 raya mmg x miss lha dtg beraya.. tp thun lpas 2011.. ye x mae rye.. hurmm sbb?? hurmm adelah tu.. ye je thu.. xpe lah.. kcewe gak..p x pe.. x de hak pom sy nk hlang ye.. kn3?.. hishhh.. dah laa.. hurmm.. sy x thu lah smpai bile kitorng kekal mcm nie.. skrng pon dye dh mcm nk jauh dri sy je.. hurmm sokayy.. x de hak pom adk nk suh abg stay mcm dlu ngn adik.. kn? haha.. dh la tu.. ade mse sy cite lgi sal budak kurus yg cute nim.. :P hahaha.. adk nk abg thu yang adk syg sangat2 kat abg.. fmily adk pom dh knl abg.. so adk hrap.. abg tatap setia jdi abg adk yg tersyg.. muehehehe.. x lupe .. kissmiss :* bhaii

bila dah rindu ..

Assalamualaikum .. hey , lame kan x update.. maklum lah dh jdi sultanah.. hoi.. koya lebih nmpak.. hee.. nim pom aku update stelah didesak oleh sahabat aku yang kaki blogger sangat nim.. Anis Hartini.. ye dh deactive acc fb ye.. so.. terpakse lah.. aku share ngn dye dlm blog nie plak.. hue3.. (jge lah mu tini..ohh suh aku hapdekk sangat.. :/) haha.. chill babe.. :*.. sebenarnye.. aku not in mood sejak due mnjak nim.. x thu lah bkpe.. jiwe..rage.. perasaan aku x tenang.. hurm.. solat? dh cukup kot 5waktu.. kdg2 tu miss jugak.. hermm.. yg sunat tu..? ntah lha.. bile lah ALLAH nk bg petunjuk kat aku nim.. buke skit hti aku.. hurmm.. myb sbb tu kot aku rse x tnang.. duk umah.. aku rse lonely.. :( hom.. really lonely.. right , i try to not be so stubborn daughter , but.. hurmm.. aku rase.. cuti nie.. aku just wat hti mi abh aku sakit jer.. bkpe ngn aku nim.. ?? ohh.. bkpe3.. hurmm.. rilexs lha yen.. kang dok pasal jdi gile.. haha.. bak kate yong.. try to be SABAR.. mungkin ade hikmah dsblik semue nim....aku ade kwan yg sangat memahami aku.. tp..kdgII aku wat diorng frust ngn aku.. tini, ema, yaa, tsya , ana, ifa , izzah.. hurmm bile kite leh kumpul sameII cam nie 




hurmm.. aku kdg tu mri gok mikir.. nyesal pom ade pndh skolh teknik.. lw x msti kite same agy smpai skunk.. aku x rase sehappy ngn korang pom bile ngn kwan2 bru kt teknik.. mmg btol kan.. lain tempat, lain ragam.. huhu.. rindu sangat ngn sep mu.. akpe lah aku wat kptsn terburu2 dlu kan.. ntah lar..  ALLAH dh rncang pejalanan hidup kite.. jdi kite kne truskan je.. life must go on right?.. hemm.. bnyak lah ase nk coret2 kat cini..tp x thu nk mule kat mne lg.. hurmm cite sal oam yg aku paling sayang lak ehh.. nim dia.. taraaaaa..




nme mamat sengett nim Muhammad mizan bin jusoh.. haha.. kes nme ye sme ng sultan mizan lha.. aku kne jdy sultanah die.. muehehehe.. aku happy bile bersama ngn ye.. ye pndai jge hti aku.. tp aku je yg x pndai jge hti n perasaan ye.. aku suke wat ye mrh kt aku.. msti ye dh bosan ngn prngai aku.. bie, law b bce nim.. syg mntk maaf ngn bie.. syg x brmksud nk lukekan hati bie.. n syg nk bie thu, syg sayangkan bie sangat2.. mcm yg syg slalu ckap.. kalau syg dh xde, bru bie boleh cri org lain sbgai pnggnti syg.. n mcm yg b ckp jgak.. jgn hrap syg boleh cri org lain selagi bie hdup.. syg rinduu bie... :*.. dh x nk lhaa feeling2 kat cini.. nnti kan x pasal2 syg nges.. b x de kt cini nk sapukan airmte syg.. hihi.. ngader  kan syg nih.. k dh.. ! back to the story mory.. sengett sy nim suke sngat mkn cadbury.. tgok bintang.. dgr lagu.. kitorng akn wat prkre yg sme kot bile rindu.. hahaha.. ye lha too.. tengok bintang tu ye lha.. mse kat hostel, first knl senget sy nim.. dye ckp dye nk pinjamkan 1 bintang ntk aku.. dn bintang tu dye dh pnjamkan ntk aku.. smpai skrg.. klau boleh.. aku nk bintang tu tnpe aku pnjm lg.. bintang tu kne jdi milik aku jee.. ohh.. how ego am i.. hurmm sokayy.. :* syg bie ketadII.. aww he's my super mr.gedekkII.. hehe.. ily ..

ohh,, tengokk.. muke aku dh sleepy sangat.. muehehehe... iyolah tuu.. but.. i think this is enough far today.. myb next time plak aku update.. okayy blogger2 sume.. jom kite tido.. bhaiiII :* mj's owner <3