DEAR MR.GEDEKK II , LOVE IS LIKE A CHOICE , YOU MAKE FROM MOMENT TO MOMENT AND YOU CAN BE IN LOVE IN ALL THE SWEET LOVE .. I LOVE YOU MIZAN .. FOREVER BEING NM'S OWNER :')

Sunday, 30 December 2012

Kuih Baru , Tahun Baru .

Assalamualaikum . hee . sory to say , haa . seblum nim aku bgthu yag post aitu post last kan . hee . sory lah . tetibe laks . jari ni nak menari atas keypad QWERTY nim lagi petang nie . haaa . petang nim aku kenal se jenis kuih . iaitu . KUIH BUNGA . haaa . msti korng pernah makan tapi x tahu nama yee kan . haha . umi aku dapat resepi nim dari tok teh aku yang duk kat dungun . ye ajor wat mase umi aku balik kampung bru nie kat losong . haha . cara membuat nyee senang + mudah + simple jee . hoho . pape pom meh kite tengok gamboo luh . bak kate org pekat ganu ."guane rupee hor" . haha . jommm .
haa nim mase dalam kuali lagi . haha . new take nim . tengoh2 goreng aku snap . wee wee . perghhh . haa lagi ? terima kasih kepada kak long ku sebab rajin menggoreng *mukebangga
nim dah masak . hee yang sudah digaulkam dengan gula secukup rasa manis nyer . first makn memeng ade terasa kepelikannye lahh . p sedapp gok . hew3 . maklum lah resepi org tua-tua . ape pom sedap . ORIGINAL STUFF . *matexkelipsebabteruja . hehe . wahwahwah . ohsemm betul org dulu-dulu . kan ? weeee . okey . cara-cara nak buat tu aku sempat menemu bual my mum xdy *lagakseorangwartawan . hoo . kuih nie guna tepung pulut + tepung beras . pastu ye akan jadi mcm tepung nak wat kuih onde-onde hor . haha . knl dokk ? dok knl search tenet lahh . hom oke . pastu kan . buat kuih nim dalam bentuk bulat-bulat jady leper *kompiuss lakk aku . haha korang paham2 lah yer . hee . pastu gorengkan hingga masak + rangup . weewee *nelehairliur .opss lupa .! sebelum masukkan dalam kuali tu celupkan kuih tu ngn telur yeer . haa . baru jady kuih tuu. haaha . lepas ciap goreng tu gaulkan dengan gula . haaa . then hidangkan . dahh ciap dah . boleh nak buat sbg minum petang lahh . sambil2 abh , suami , or sape2 balik kerja tuu . hidang ngn air teh . hoho . sedapp . boleh + ngn sembang petang lagi . haha . okey ? sape nak try buat tu boleh lahh try . haaa . okey . haha . cara buat tu simple jer kan ? cuma jadi panjang bila aku tmbhkn ngn KEBELEBEAN aku nim . hihi . oke sampai cini dulu . SELAMAT TAHUN BARU 2013 . opss lupa . SELAMAT ULANG TAHUN KE 16/17 kepada sahabat aku iaitu AHMAD NIZAM . haha . aku kompius ngn umur mu nizam .*garugarukepala. haha . okey . good luck n success selalu . smile :) .key then . SELAMAT KEMBALI KE SEKOLAH LAGI . blajar rajin2 semua . wasalam . :)

Monday, 24 December 2012

Welcome 2013 :)

Assalamualaikum , hye . hurmm welcome 2013 . haaa awal kan aku wish . sbb nim adalah last post aku untuk tahun 2012 . dan juga sebab dah nak buka sekolah + menjadi SPM candidates . ohh noo .! x sedia lagi lha . but . Abang Fasi Private sy cakap . "even x sedia , last2 ye kne jadi gokk SPM candidates . law x blajar elok2 . sia2 je slame nim jadi students . skarang nim org ramai cerdik .yang masuk U tu , result SPM yang STRAIGHT A tu seme tiket je untuk masuk U , dang masuk U , semua same level jer . tu ats usaha masing2 plak" . hemm .thanks Abg Fasi x berdaftarku . #Syauqi Hamzi . hee . ade sesetengah dari korang thu sape dye nim . well . aku mals nak ungkit lagi . sbb aku dah malas nak ungkit . ! haha . #belitnye ayat kau .haha . oke . korang yang same usia ngn aku nim dah sedia ke nak jadi SPM candidates ? haha . oke . harap korang sedia yer .so . aja-aja fighting ! haha . baru ade ksemptan nak update . hee . Thanks for my beloved Friend ANIS HARTINI . sbb dah rajin-rajin editkam blog aku nim . ye mmg DOUBLE WOW sbb . bnyak pengalaman dalam mengedit blog nim . heee . gila kau jemah . XD aku SALUTE lah kau . jemah ...
Hurmm . panjang skit post kali nim sbb last post . then thun depan x thu lah mcm mne rupe blog aku nih lagi . dah bersarang lebah , tebuan , semut pesebe agy kot . hoho . mcm2 kam? hurmm .aku rasa mcm xnak sekolah dah , tapi aku nak buktikam kpde somebdy tu yang aku pom mmpu berjaya mcm kau . *mukemarahkekohlaptop . huh . x payah nak berbangge sangat kau tu . x baik . ALLAH x suka org riak mcm mung . maaf sayangs . phuii .oke dah . aku pom blum tentu lagi brjya . tapi aku akan usaha kan semampu aku sbb aku nak ubah kehidupan aku . x nak dah hdup susah mcm skrg , but aku syukur ade family yang sebahagia nim . korang pom msti ade family bahagia kam . korang msti thu ape yang aku rasa. aku just nak ubah kehidupan aku spy jady lebih senang dari sekarang . AMIN .
Then , aku dah sedia kot nak hidup BER ROLL CALL lagi di SEKOLAH MENENGAH TEKNIK TERENGGANU itu . kot jee . sbb aku bukan x tahan duk umah . aku just nak hidup berkawan . haha x salah kan ? bila aku duk umah . aku x terurus da . mcm xde disiplin langsung .! mkan x tetap . kadang2 x sedar sehari tu x makan . then study pom malas . bercakap pom kurang . asyik menghadapp lappy jer sehari suntuk tanpa rasa jemu . werkk .!
Shopping untuk KEMBALI KE SEKOLAH dah x sama mcm dulu , dulu dulu , nak buka sekolh 3 minggu lagi dah shopping , but skrg , skolah 2,3 hari lagi baru kalut nak beli barang asrama lah . skolah lah . mcm mcm . hishh . skrg pom x semangat nak beli beg baru , kasut baru . pensel warna besar . haha . xde feel nak beli . kalo dulu . puhh semangat ubi .*maklumlah musim banjir . haha . aku nak bli keperluan yang penting2 jee skrg nim . skolah dah nak buka x sampai lagi seminggu . hurmm, first day mmg ase nak gy awal sbb nak chopp katil bawah . maklum lah asrama kan . hurmm bagi korang yang x duduk asrama tu . korang x akan dapat rasa erti berdikari . then , hidup berasrama nim sangat bahagia sebenarnya , atas kita ahh lake nok nilai sesebuah hostel tu mcm mna kan . hurmm . aku cakap pom melalui pengalaman . bukan nak bangge . but aku dah 7thun duk asrma . nak masuk 8 thun da . lame kan .? haha . maklum lah . x berapa bernasib baik nak jadi outsider . huk3 . S E D I H .tahu takk . hurmm .
okey lha sebenarnya banyak lagi nak taip nim . sebulan duk umah . semakin laju dah menaip . hee ade kmajuan . keypad Q W E R T Y U I O P nim dah sebati plaks rasa . haha . skarang nim aku tengah perahs otaks nak memahami novel form 5 iaitu THE CURSE atoto . x faham lagi cerita ye sbb x abis baca lagi . haha . oke lha . see korang next yeaar dehh . iloveyou guys . be my follower kayy . bhaii . salam 2012 :')

Thursday, 13 December 2012

Dia , Mr.Gedek II


Assalamualaikum , hye sume.. hihi.. 13.12.12 ishh tarikh nim bnyak lak perkre yang terjadi .expecially birthday my hubby muhamad mizan , heee , b , happy birthday sayang .. smoge b pnjang umur n dimurahkan rezeki , sayang always cintakan b .. hee selamanya oke. ! hey3 , jgn senyum ! syg thu b senyum tuuu.. hahaha.. heee hurmm syg mntak maaf x boleh adkn surprise birthday party untuk b , n syg xde hdiah pon nak bg k b.. hurmm syg sedih sebenarnya.. b msti sedih kan ?syg x ucap birthday b , x wish birthday b on time.. urmm syg kol b tapi b off plak fon .. geram horr ! nyepak nok senget ?!! hishh.. *mukekiutngajuk..hurmm.. on lha fon tuu.. ishh.. bem pkai tpn ah gtu.. heeee.. npe agy eah.. hor hri nie kan b , syg dpt cousin baru , baby girl.. heee , same birthday ngn b ho , okey , jeles sangat ! hurmm.. msti org yang b syg tu dh wish kan birthday b .. hoho.. xpe.. sy nk jd yg terakhir dlm hidup b.. forever.. nnti lepas balik PLKN *ohh , x suka b gy,b kne cari syg tw.. haha.. mse syg SPM , b kne tunggu syg tw , x boleh cri org lain.. hoho.. cri n tunggu syg jeee.!!! ish3.. haha.. kalau boleh syg nk always ade dcc b , tapi gtu ah.. dokleh kam.. hurmm.. kalo b nk g JEPUN , b kbo luh k syg eah , ekgy kan syg x thu kan .. hurmm kang dok pasal syg nngis.. b adok ho nok pjuk syg , nok lap airmta syg.. heee. sweet kam ? syg rindu b hoo.. tp syg sje je wat ego dok reply mcj n dok mcj k b.. syg nok protes ahh.!! tapi b dok pujuk pom.! hurmm. dakpe dakpe.. pdn muke ho b , syg dok bls mcj.. hahaha.. alorr ! rindu wessss.. hoh muahh stepekkkk :* .. ummmmmmhhhhhhhhh *hugging you can't let u go..hehe *ngade op ? hahaha bia lha.. hurmm alabiooooo :* :* :* nak amek hati syg nim simpan elok2.. jgn pcahkan tw.. :* ILY MIJE SENGET !


 HAHAH.. msti pening kan ? hee.. hati syg hanya untuk b jee.. bak kate Astro Ceria untuk kita aje .. haha oke dah . :P
hahaha.. baby nie wakil syg untuk b , buat innocent face sbb x wish birthday husband tercinta ye ho , haha .. wuwuwuwuu . malah layan b .. :P comey op ? mcm syg dok ? haha.. dh ah tu nok tido doh eah .. syg thu b bce ho.. bem kusyuk ngat b eah , nelehh airliur ho.. haha . k , babai.. ILOVEYOUFOREVER ! MUAHHHH :*

Tuesday, 11 December 2012

jiwang kah aku ?




Assalamualaikum.. hye.. hurmm aku x thu nk cite ape hri nim.. aku pun x thu ape yg terjadi kat dri aku dh.. 2 hari dh aku duk sorng dumoh.. hok lain sume duk kmpung.. ak? hurmm aku malas duk kmpung..so aku ikut abah aku balik umah.. hee.. skrg aku bosan.. hurmm aku skrg mudh ngat sakit..aku sakit nde? hurmm ade ah tu.. aku hrap x ciyez ah sakit aku nim.. sbb sakit aku nim ah aku marah org yg aku syg smalam.. hmm. aku x thu lah bkpe aku emo sngat.. sorry , aku juz nk org yg btol2 fahami diri aku.. bkpe ye x fham aku.. k aku yg x faham ye? aku prlukan ye dlm hdup aku.. ye fhm x eah? aku juz nk ye thu seme hal tntng dri aku.. tntng fmily aku.. aku nok ye knl seme.. p bkpe susoh ngat.. ? ntahh.. aku pom x faham.. x faham x faham... awk , sy sayang ngatt ke awk.. sy nk awk sentiasa ade saat sy perlukan awk..boleh x? sy nak awk jadi milik sy.. boleh? awk jngan tinggal sy tw..selagi sy hidup , jgn harap nk cri org lain. .. sy syg awak.. selamanya.. please don' leave me again.. i miss you.. sy nk jiwang skit nim.. :)

Ku ingin dirimu , dekat dihatiku ,
berdua kita kan raih bahagia ,
Ku ingin dirimu , turut merasa , 
rasa rindu tuk menatap matamu
MENATAP MATAMU..

Sy rindu nak tatap mate awk , mkn aiskrim ngn awk , study ngn awk , dengar lagu ngn awk , mnum air kotak yg awk blnjer even sy x suke , rindu nak suap biskut music kat awk , mkn cadbury blackforest ngn awk , main kejor-kejor rebut slipar ngn awk , rindu nk dngr awk blebe , awk wat kembang hidung , wat muke comel , sepak-sepak , nk tengok awk galas bag.. n mcm-mcm lagi yg pernak kite have fun same-same..hurm awk , bile agy kite leh jumpe ehh.. bile agy sy nok tengok awk perhatikan sy dri kelas awk tu.. haa ingt sy x perasan ke awk tengok sy.. hemmm.. bile agy nok tengok awk dikir barat. ? thun dpan dh xde orh nk tman sy.. nk ajar sy math.. nk likis love kat bku math sy.. nak nyanyi lagu 'bawaku pergi' versi awk reka..hmm. sumpah sy rindu awk sangat2.. malam2 kat hostel.. sy text awk smbil ddk kat koridor , sambil2 tengok bintang.. kita nyanyi sama-sama.. kan? awk.. awk dh buat sy mcm permaisuri dlm hdup awk.. trima kasih sayang.. dh lah tu.. sy dh nk ngis ni.. k babai.. ILY mizan SM..

Wednesday, 5 December 2012

piknik bersama family :D have fun

Assalamualaikum.. hye.. mcm biase.. nak update skit nie.. haahha.. nok bobebobebobe ehh sal hari nie.. hhahahah.. bnyok pic ehh , korang tengok lhaa yer nnti.. hewhh.. capett bangeett *tanganatasdahi.. okey hri nie.. aku gy cini.. ULU KEKABU , haa..xcelly aku x pernah pegi even dekat sebenarnye dari rumah aku tu.. hahah.. x sampai setengah jam lha.. naik kete abah aku.. haha *hilux.. okeyh.. semua nim x dirancang sebenarnya.. semalam aku tido pukul 4pagi.. buat ape? aku x ngntuk so aku main game.. hahaha sejak bila ntah aku minat.. hom.. lepas bangun semayang subuh.. aku sambung tido.*kcian bakal suami aku ekgy..hahaha. then.. aku bangun pkul 1.15pm..*teruk kan ank dara sorang nihh..muka malu malu.. adik lelaki aku gerok.. nok gune netbook aku.. aku x bagi.. dye pon cakap 'yen , mu nok gy dok mndi air terjun?' aku tarikk selimut lagi.. hahaha.. lame skit. kak aku plop mri gerok aku.. ye heret aku.. adoihh. aku mmg pantang lha org gnggu aku tido.. hahah.. kak aku kbo 'yen , jom ah nok gy mndy air terjun ehhh' aku wat dok cre agy.. pastu ye ate.. 'mu nok gy dok ehh? , kekgi kite amek gambo , mkn nasik.. hahahah' aku dengor jee nok amekk gambor.. aku bangun ngn mate masih lagi pejam.. haha.. kak aku sukee lop.. aku x cakap bnyokk , gy basuh muke , x mandi *opsssss ! hehehe, gosok gigi , ciap2.. then aku ciap.. hahahha.. umi aku tnye aku nok gy k x , p aku senyapp jer.. bkn mroh ditegur lpas bru bngun.. cume.. auchh.. *mulutsakitt. ! beci ahh.. aku x bawak pom henset aku.. haha.. sory lha kpd org yg textnye x dibalas.. nie sume abh aku punye plan.. ye kene pasang api kat kawasan chalet yg dye suh kitorng gy tu.. ye kol umi aku last minit.. hom.. ciap2 mknn sume.. blahhh.. aww. ! best3.. aku ingt ke nak balik petang lepas asar.. rupenye kne balik lepas maghrib.. hemm.. letih nyer.. *matapejamsambilbaring.. hhahahha.. chelet yg kitorng gy tu x ciap agy.. tempat tu best lha.. abah aku cakap. 'bekerja sambil berkelah' hahaha.. aumm. dh ah tu cite.. jom kite terjah gambar.. hahah let seeeee *mukekiutkiut..

 gambar nim mase trip yang kedue dah kitorng mandy.. hahaha.. kesejukan doh lake ho.. adik aku yg pkai baju hijau (bongsu) tu lincah giler.. haha.. ade ke patut ye kejor kak aku..pastu kak aku msuk kat tmpat dalam skit, ye pom lemas doh kejap.. pahtu ye bngun ho ye ate.. 'ishh dalam nie , bahaye,!' ahahha.. muke dye mse tu shockk agy sebab tenggelam.. haha.. aku n kak aku letih layan dye jer.. tkut lemas.. hahah
 haaa , seme dh kecut dh kesejukan ho.. haha termasuk lha aku.. bengang tol telinga aku dh masuk air.. *katokkatoklinge.. ahahhah..
 okey, this is my sister.called erah. dye buat iklan pinggan tuu.. haha.. bru lepas basuh pinggan.. elehh. makan nasik untuk yang ke-2 kalinyer dh tu.. hahaha..
 haaaa.. korang nmpak x ape bende nih.. ? nie lhaa buah berangan.. kitorng kutip kat bawah pokok jer.. kutip kutip sampai penuh satu plastik.. hahaha.. aku x pernah lagi mkn mnde nih.. umi aku ckap kne goreng ngan pasir.. erkk :/ pelikk kan ? haha.. aku tolong kutipp jer.. heee.. keras nih.. kalo jatuh atas kepale , mmg sakit lha.. tp x sampai msuk ICU lhaa.. msuk UCME jer.. hahaha.. hom doh3.. koho ngarut ho.. *ketukkepaledengannetbook.!
 haa. nim kitorng dh ciap mndy.. dh pkai baju lain dh.. lepak2 atas buai dulu sementara tunggu keje abah ciap.. heee.. belakang tuu pokok buah berangan xdi.. kalo duk bwh pokok nim.. kuat lhaa boleh berangan.. hihihi *mcmakujekuatberangan.. :/
 hahahha.. xyh tengokk lha yg nie.. aku koyaaa.cuti cuti nim koho gemokk.!.. hahaha okey next ! *mukeblushingmalumalu aww!
 tuu dlm mulut adik aku nim,, buah berangan.. die berangan lhaa tu nk mkn buah yg keras lagi tu.. hahahha.. adik aku, ank yang ke-6.hakim. *peace
nie last one , koyaa jer amad nih.. hahah.. gambar x jelas jee sbb duk dalam chalet tuu.. erm chalet ye bestt.. dpt rehat ngn free free sbb abh aku wat keje situ.. hahah..adik aku, ank yang ke-5.. msti ade yg tertnye tnye kan aku ade brape org adik beradik.. heee.. aku ade 8 orang adik beradik.. ckup lengkap.. 2 org kakak,sorang abang,4 org adik.2lelaki,2perempuan.. hee..ramai kan? bestt ape.. hahah

okey thats all for story today.. letih dh nim.. babai semeee.. ily mije.:*. *tibetibeplak.. hahaha.. salam

Monday, 3 December 2012

anak saudara :) zarahana

Assalamualaikum..hye.. hurmm x thu sebenarnye nak update ape kali nie..lame pulak rase x onl..so, ape perkembangan korang.. huh ? oke x nak thu lah.. haha..hurmm sebenarnye rindu kat somebody yang jauh dimata , dekat di hati , gmbr ade di tepi nie.. hehe.. mane satu ? hom.. fikirfikir kan lha yer.. hemm nk cakap pasal anak saudara.. ehhh cop3.! bukan anak saudara aku , anak saudara dia.. haaa.. aku sebenarnye jeles lha bila thu org ade anak saudara.. hurmm aku nk jugakk. ! tapi lambat lagi kak long aku nak kawin.. harap2 thun dpan kee.. hee gatal.. ! bia lha.. hurmm yg terkeluar pasal anak saudara nim kesnyer.. aku tnye ye bkpe x gy state lib aitu,,sbb aku hajat nk jumpee dia.. then dia cakap ank sdre dia msuk hospital.. hurmm, dia ckap ank sdare ye tu x sakit , tapi doktor wat bijopp. hurhhh.. kcian baby.! hurm.. agak2 nye mcm mne ekk muka ank sdre dia tu.. haaa dia ade nak hntr  pic baby tu kat aku.. tapi bru nie dia hntar x sampai2.. hurmm kecewe nyer aku..! punye lha semangat aku nk tengok ank sdare dia tu.. hiii.. msti comelcomelcomel.. hurm geram aku.. lambatnye aku nak ade ank sdre.. *tumbuk tilam laju laju.. hom..sedihhhh :'(

 cakap punye cakap aku x bagitw lagi nme baby tu kan.. heee.. lupe.. nme baby tu zara hana.. nme full asenye nur zarahana.. aku lupee dh.. hee. comel x nme tu?.. aku byg baby tu mmg comel lha.. hahak.. msti ade iras2 paksdre dia.. haha.. harap2 x same lha hidung ye due org.. hahahaha *b , jgn mross, syg gurau.. :P... hahah okey.. nnti kalo dia antar pic zara hana , aku tunjuk kat korang ehh. :) hahah.. ishh aku ade cakap aku nak culik zara hana.. tapi dia ckp. try lhaa.. xkn dapat.. hurmm aku majok je lhaa.. then dia nak antar gmbar.. alohhh.. cepat lha b ato gmbor zara hana.. !!!!.. ahahahh.. okey.. hri tu mse first dia ckp dia bru dpt ank sdre , aku tnye nme ape.. dia dh cakap.. zara hana.. tapi aku lupe.. haha.. mse tu.. aku tnye dia.. 'akpe x ltok nme mcm syg ?' ye ate gne , nok thu.. hahaha 'wat npe ltok nme mcm syg,syg ,sayang lha..zara , zara'..hurhh. aku pom ckap.. ' bukan ltok nme nurin zarahana , tapi letok nme Sayang zarahana..' hahaahha..msti comel kan klo org ltok nme gtu.. hahaha.. sayang zarahana , hurmm sayang zarahana.. hurmm sayang zarahana.. ishhh comell nyer.. ! sumpah aku jeles ye ade ank sdre.. ! hurmm beci lha.. dh lha nyohorr ke org.. ! msti dlm fon ye bnyak gmbar zarahana nim kan.. ohh sokayy . x jeles. sebab zarahana tu baby lagi.. hahaha.. gambar aku x perlu lha dlm fon dia sbb aku ade dimana mana jer kalo ye rindu aku.. haha * okey start mengarutt.. hom.. dah ah tuu opp.. esok lop aku update..

asenye banyok mikir nk update napee akdi.. mse mndy pom dang agy mikir ayat.. last2.. bile dh ngadap nak tilis jee.. fuhhh .. terbang habiss.. hilang sume.. cam bangang jer.. letih aku senyum sorang2 fikir mende yg nk di post.. tup tuppp.. perghhh.. hom k lha.. jam menunjukkan 3.22 pagi.. mate aku masih x ngantuk.. hom.. dh ah tu. koho lame koho ngarut.. 6t lau ade pic zarahana.. aku tunjuk kat korng keyy.. oke bhaiiii . :*

Saturday, 1 December 2012

welcome disember :)

Assalamualaikum.. hye.. haa dh 5 hari gak la aku x update blog nie kan.. haha.. welcome december.! hoi3.. tu mkne nye ade sebulan jer lagi aku jadi student form 4.. krikk3.. =,=' so thun dpan dh jady SPM candidates.. hurghh.. x mao , x mao.*hati meronta ronta!. hemm ape ape pom aku tetap kne terima kenyataan kan ? hahaha.. bagi korang yang sma cam aku tu.. bersbarlha okey.. haha.. x lame pon.. skejap jer sthun tu.*bnyakk lha kau skejap.!. haha.. mcm jagung kan.. aikk? mcm jagung? apehal plak.? mybe sebab aku pernah dengar org ckap 'setahun jagung' hahaha.. ape ape je lha kan.. haha.. okey.. bersedia ke arah SPM.!! yearghh.. struggle3.. haha.. dlm sebulan yang ade nim.. aku kne ciapkan keje skolah yang diberi oleh cikgu2 tersayang di SM Teknik Terengganu.. haaa.. sebulan ? sebulan ? sebulan? ohh no.. x cukup tu.. hurmm smalam aku baru buat folio Sutera Dalam Lukisan.. haha.. ciap gakk.. dlm pkul 3 pagi.. haha.. buat lpas solat isyak.. pkul 11 gy tengok tv.. pkul 1 sambung balik.. hahaha.. sanggup aku gy wat keje dlm bilik lain sbb x nk gnggu kak aku tido sbb aku nk buka lampu.. heee.. sory sis.! mu tido sorang mlm.. xpee katil masingII kan.. hua3.. lgpon mu main game gop lam lappy mu malam2 sblum tido ho.. x sanggup aku nk ganggu ko.. haha.. so aku pom heret lha abis barng2 aku masuk bilik kak long aku.. haha.. terima kasih kepada tini. yang sudi bermesej ngn aku pada pukul3 pagi.. haha.. last2 aku yang tido dlu.. haha.. okey. ! dah lha tu.. nak ckap sal 1 disember lakk.!




alaa.. x jelas pulak gambar yang aku amek dlm google nim.. opss.! berusummm dh lha.. heee.. okey xpee.. nak thu x knpe ade pic kek nim.. haaa.. today is my mom's birthday.. yeahh umi..! alabioooo. muahh :* urin sayang umi.. semoga umi dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki.. aww..ckup lha umur umi aku iaitu 46 tahun.. hem3.. hee.. x tua lagi kan.. umi aku masih lagi mcm awek muda.. haha.. hri nie aku ngn kak aku beli kek tanpa pengethuan umi aku.. hehe.. kitorang pegi kampung buluh ngn motor.. haha. cakap nk pegi kedai abah.. tapi lepakk cini dlu.. haha.. okey. kek tu ak n kak aku beli yang kecikk jer.. bentuk love warna purple..xpe,ckup lha sambut ngn family jer..korang nak ? beli sendiri.. hee.. x pe kn umi? x dok duit nieee.. hee *mukecomelcomel. haha.. bulan baru,, umur baru.. yeahh.. harap2 umi sentiasa diberkati ALLAH dan sihat2 selalu.. hee.. hadiah x beli pon mi.. sory.. urin xdok duit agy.. hehe.. urin nk bagi hdiah result SPM urin nnti k umi.. ehehe.. urin nak blajar sungguh2 mie..x mo main2 dh.. heee.. ank umi yg comel nim nak masuk U.. yeahh.. nnti boleh umi ngn abah hantar urin masuk U kan.. hehe.. *ohh koya.! x pe impian seorang gadis. yeahh chaiyokk. kalo urin dh jadi arkitek nnti. urin nak buat rumah k umi n abah se.. hehe.. harap2 sempat kan mi.. mne thu kan kalo x sempat.. heheeh.. I LOVE YOU MUMMY !

oyeahh, panjang pulak taip hari nie.. haha.. mklum lha internet laju.. senang lhaa.. skle gokk. makan nasik 4 pinggan belom tentu tenet nim gerokk.*nawok nawok nawok!. haha. oke3 sebelum aku mengarut lagi.. aku nak korang nyanyikan lagu birthday kat umi aku.. hiyarghh.! nyanyilhaaa.. x kire ah gne2 pom.. nynyi gop.. hew3.. okey 1..2..3..

selamat hari jadi,
selamat hari jadi,
selamat hari jadi umi nurin,
selamat hari jadi...

yeayy.! thanks buat korang yang sudi layan karenah aku key.. hahaha.. happy nyer hari nie.. hahahak.. okeylha.. mls dh nie nk naip.. mlm naip bnyokk dh wat kije.. adoihh.. jari aku nie padan lengohh ke naip jer.. hahaha.. okayy.. babai.. alabiuu. wsalam