DEAR MR.GEDEKK II , LOVE IS LIKE A CHOICE , YOU MAKE FROM MOMENT TO MOMENT AND YOU CAN BE IN LOVE IN ALL THE SWEET LOVE .. I LOVE YOU MIZAN .. FOREVER BEING NM'S OWNER :')

Sunday, 30 December 2012

Kuih Baru , Tahun Baru .

Assalamualaikum . hee . sory to say , haa . seblum nim aku bgthu yag post aitu post last kan . hee . sory lah . tetibe laks . jari ni nak menari atas keypad QWERTY nim lagi petang nie . haaa . petang nim aku kenal se jenis kuih . iaitu . KUIH BUNGA . haaa . msti korng pernah makan tapi x tahu nama yee kan . haha . umi aku dapat resepi nim dari tok teh aku yang duk kat dungun . ye ajor wat mase umi aku balik kampung bru nie kat losong . haha . cara membuat nyee senang + mudah + simple jee . hoho . pape pom meh kite tengok gamboo luh . bak kate org pekat ganu ."guane rupee hor" . haha . jommm .
haa nim mase dalam kuali lagi . haha . new take nim . tengoh2 goreng aku snap . wee wee . perghhh . haa lagi ? terima kasih kepada kak long ku sebab rajin menggoreng *mukebangga
nim dah masak . hee yang sudah digaulkam dengan gula secukup rasa manis nyer . first makn memeng ade terasa kepelikannye lahh . p sedapp gok . hew3 . maklum lah resepi org tua-tua . ape pom sedap . ORIGINAL STUFF . *matexkelipsebabteruja . hehe . wahwahwah . ohsemm betul org dulu-dulu . kan ? weeee . okey . cara-cara nak buat tu aku sempat menemu bual my mum xdy *lagakseorangwartawan . hoo . kuih nie guna tepung pulut + tepung beras . pastu ye akan jadi mcm tepung nak wat kuih onde-onde hor . haha . knl dokk ? dok knl search tenet lahh . hom oke . pastu kan . buat kuih nim dalam bentuk bulat-bulat jady leper *kompiuss lakk aku . haha korang paham2 lah yer . hee . pastu gorengkan hingga masak + rangup . weewee *nelehairliur .opss lupa .! sebelum masukkan dalam kuali tu celupkan kuih tu ngn telur yeer . haa . baru jady kuih tuu. haaha . lepas ciap goreng tu gaulkan dengan gula . haaa . then hidangkan . dahh ciap dah . boleh nak buat sbg minum petang lahh . sambil2 abh , suami , or sape2 balik kerja tuu . hidang ngn air teh . hoho . sedapp . boleh + ngn sembang petang lagi . haha . okey ? sape nak try buat tu boleh lahh try . haaa . okey . haha . cara buat tu simple jer kan ? cuma jadi panjang bila aku tmbhkn ngn KEBELEBEAN aku nim . hihi . oke sampai cini dulu . SELAMAT TAHUN BARU 2013 . opss lupa . SELAMAT ULANG TAHUN KE 16/17 kepada sahabat aku iaitu AHMAD NIZAM . haha . aku kompius ngn umur mu nizam .*garugarukepala. haha . okey . good luck n success selalu . smile :) .key then . SELAMAT KEMBALI KE SEKOLAH LAGI . blajar rajin2 semua . wasalam . :)

No comments:

Post a Comment