DEAR MR.GEDEKK II , LOVE IS LIKE A CHOICE , YOU MAKE FROM MOMENT TO MOMENT AND YOU CAN BE IN LOVE IN ALL THE SWEET LOVE .. I LOVE YOU MIZAN .. FOREVER BEING NM'S OWNER :')

Sunday, 30 December 2012

Kuih Baru , Tahun Baru .

Assalamualaikum . hee . sory to say , haa . seblum nim aku bgthu yag post aitu post last kan . hee . sory lah . tetibe laks . jari ni nak menari atas keypad QWERTY nim lagi petang nie . haaa . petang nim aku kenal se jenis kuih . iaitu . KUIH BUNGA . haaa . msti korng pernah makan tapi x tahu nama yee kan . haha . umi aku dapat resepi nim dari tok teh aku yang duk kat dungun . ye ajor wat mase umi aku balik kampung bru nie kat losong . haha . cara membuat nyee senang + mudah + simple jee . hoho . pape pom meh kite tengok gamboo luh . bak kate org pekat ganu ."guane rupee hor" . haha . jommm .
haa nim mase dalam kuali lagi . haha . new take nim . tengoh2 goreng aku snap . wee wee . perghhh . haa lagi ? terima kasih kepada kak long ku sebab rajin menggoreng *mukebangga
nim dah masak . hee yang sudah digaulkam dengan gula secukup rasa manis nyer . first makn memeng ade terasa kepelikannye lahh . p sedapp gok . hew3 . maklum lah resepi org tua-tua . ape pom sedap . ORIGINAL STUFF . *matexkelipsebabteruja . hehe . wahwahwah . ohsemm betul org dulu-dulu . kan ? weeee . okey . cara-cara nak buat tu aku sempat menemu bual my mum xdy *lagakseorangwartawan . hoo . kuih nie guna tepung pulut + tepung beras . pastu ye akan jadi mcm tepung nak wat kuih onde-onde hor . haha . knl dokk ? dok knl search tenet lahh . hom oke . pastu kan . buat kuih nim dalam bentuk bulat-bulat jady leper *kompiuss lakk aku . haha korang paham2 lah yer . hee . pastu gorengkan hingga masak + rangup . weewee *nelehairliur .opss lupa .! sebelum masukkan dalam kuali tu celupkan kuih tu ngn telur yeer . haa . baru jady kuih tuu. haaha . lepas ciap goreng tu gaulkan dengan gula . haaa . then hidangkan . dahh ciap dah . boleh nak buat sbg minum petang lahh . sambil2 abh , suami , or sape2 balik kerja tuu . hidang ngn air teh . hoho . sedapp . boleh + ngn sembang petang lagi . haha . okey ? sape nak try buat tu boleh lahh try . haaa . okey . haha . cara buat tu simple jer kan ? cuma jadi panjang bila aku tmbhkn ngn KEBELEBEAN aku nim . hihi . oke sampai cini dulu . SELAMAT TAHUN BARU 2013 . opss lupa . SELAMAT ULANG TAHUN KE 16/17 kepada sahabat aku iaitu AHMAD NIZAM . haha . aku kompius ngn umur mu nizam .*garugarukepala. haha . okey . good luck n success selalu . smile :) .key then . SELAMAT KEMBALI KE SEKOLAH LAGI . blajar rajin2 semua . wasalam . :)

Monday, 24 December 2012

Welcome 2013 :)

Assalamualaikum , hye . hurmm welcome 2013 . haaa awal kan aku wish . sbb nim adalah last post aku untuk tahun 2012 . dan juga sebab dah nak buka sekolah + menjadi SPM candidates . ohh noo .! x sedia lagi lha . but . Abang Fasi Private sy cakap . "even x sedia , last2 ye kne jadi gokk SPM candidates . law x blajar elok2 . sia2 je slame nim jadi students . skarang nim org ramai cerdik .yang masuk U tu , result SPM yang STRAIGHT A tu seme tiket je untuk masuk U , dang masuk U , semua same level jer . tu ats usaha masing2 plak" . hemm .thanks Abg Fasi x berdaftarku . #Syauqi Hamzi . hee . ade sesetengah dari korang thu sape dye nim . well . aku mals nak ungkit lagi . sbb aku dah malas nak ungkit . ! haha . #belitnye ayat kau .haha . oke . korang yang same usia ngn aku nim dah sedia ke nak jadi SPM candidates ? haha . oke . harap korang sedia yer .so . aja-aja fighting ! haha . baru ade ksemptan nak update . hee . Thanks for my beloved Friend ANIS HARTINI . sbb dah rajin-rajin editkam blog aku nim . ye mmg DOUBLE WOW sbb . bnyak pengalaman dalam mengedit blog nim . heee . gila kau jemah . XD aku SALUTE lah kau . jemah ...
Hurmm . panjang skit post kali nim sbb last post . then thun depan x thu lah mcm mne rupe blog aku nih lagi . dah bersarang lebah , tebuan , semut pesebe agy kot . hoho . mcm2 kam? hurmm .aku rasa mcm xnak sekolah dah , tapi aku nak buktikam kpde somebdy tu yang aku pom mmpu berjaya mcm kau . *mukemarahkekohlaptop . huh . x payah nak berbangge sangat kau tu . x baik . ALLAH x suka org riak mcm mung . maaf sayangs . phuii .oke dah . aku pom blum tentu lagi brjya . tapi aku akan usaha kan semampu aku sbb aku nak ubah kehidupan aku . x nak dah hdup susah mcm skrg , but aku syukur ade family yang sebahagia nim . korang pom msti ade family bahagia kam . korang msti thu ape yang aku rasa. aku just nak ubah kehidupan aku spy jady lebih senang dari sekarang . AMIN .
Then , aku dah sedia kot nak hidup BER ROLL CALL lagi di SEKOLAH MENENGAH TEKNIK TERENGGANU itu . kot jee . sbb aku bukan x tahan duk umah . aku just nak hidup berkawan . haha x salah kan ? bila aku duk umah . aku x terurus da . mcm xde disiplin langsung .! mkan x tetap . kadang2 x sedar sehari tu x makan . then study pom malas . bercakap pom kurang . asyik menghadapp lappy jer sehari suntuk tanpa rasa jemu . werkk .!
Shopping untuk KEMBALI KE SEKOLAH dah x sama mcm dulu , dulu dulu , nak buka sekolh 3 minggu lagi dah shopping , but skrg , skolah 2,3 hari lagi baru kalut nak beli barang asrama lah . skolah lah . mcm mcm . hishh . skrg pom x semangat nak beli beg baru , kasut baru . pensel warna besar . haha . xde feel nak beli . kalo dulu . puhh semangat ubi .*maklumlah musim banjir . haha . aku nak bli keperluan yang penting2 jee skrg nim . skolah dah nak buka x sampai lagi seminggu . hurmm, first day mmg ase nak gy awal sbb nak chopp katil bawah . maklum lah asrama kan . hurmm bagi korang yang x duduk asrama tu . korang x akan dapat rasa erti berdikari . then , hidup berasrama nim sangat bahagia sebenarnya , atas kita ahh lake nok nilai sesebuah hostel tu mcm mna kan . hurmm . aku cakap pom melalui pengalaman . bukan nak bangge . but aku dah 7thun duk asrma . nak masuk 8 thun da . lame kan .? haha . maklum lah . x berapa bernasib baik nak jadi outsider . huk3 . S E D I H .tahu takk . hurmm .
okey lha sebenarnya banyak lagi nak taip nim . sebulan duk umah . semakin laju dah menaip . hee ade kmajuan . keypad Q W E R T Y U I O P nim dah sebati plaks rasa . haha . skarang nim aku tengah perahs otaks nak memahami novel form 5 iaitu THE CURSE atoto . x faham lagi cerita ye sbb x abis baca lagi . haha . oke lha . see korang next yeaar dehh . iloveyou guys . be my follower kayy . bhaii . salam 2012 :')

Thursday, 13 December 2012

Dia , Mr.Gedek II


Assalamualaikum , hye sume.. hihi.. 13.12.12 ishh tarikh nim bnyak lak perkre yang terjadi .expecially birthday my hubby muhamad mizan , heee , b , happy birthday sayang .. smoge b pnjang umur n dimurahkan rezeki , sayang always cintakan b .. hee selamanya oke. ! hey3 , jgn senyum ! syg thu b senyum tuuu.. hahaha.. heee hurmm syg mntak maaf x boleh adkn surprise birthday party untuk b , n syg xde hdiah pon nak bg k b.. hurmm syg sedih sebenarnya.. b msti sedih kan ?syg x ucap birthday b , x wish birthday b on time.. urmm syg kol b tapi b off plak fon .. geram horr ! nyepak nok senget ?!! hishh.. *mukekiutngajuk..hurmm.. on lha fon tuu.. ishh.. bem pkai tpn ah gtu.. heeee.. npe agy eah.. hor hri nie kan b , syg dpt cousin baru , baby girl.. heee , same birthday ngn b ho , okey , jeles sangat ! hurmm.. msti org yang b syg tu dh wish kan birthday b .. hoho.. xpe.. sy nk jd yg terakhir dlm hidup b.. forever.. nnti lepas balik PLKN *ohh , x suka b gy,b kne cari syg tw.. haha.. mse syg SPM , b kne tunggu syg tw , x boleh cri org lain.. hoho.. cri n tunggu syg jeee.!!! ish3.. haha.. kalau boleh syg nk always ade dcc b , tapi gtu ah.. dokleh kam.. hurmm.. kalo b nk g JEPUN , b kbo luh k syg eah , ekgy kan syg x thu kan .. hurmm kang dok pasal syg nngis.. b adok ho nok pjuk syg , nok lap airmta syg.. heee. sweet kam ? syg rindu b hoo.. tp syg sje je wat ego dok reply mcj n dok mcj k b.. syg nok protes ahh.!! tapi b dok pujuk pom.! hurmm. dakpe dakpe.. pdn muke ho b , syg dok bls mcj.. hahaha.. alorr ! rindu wessss.. hoh muahh stepekkkk :* .. ummmmmmhhhhhhhhh *hugging you can't let u go..hehe *ngade op ? hahaha bia lha.. hurmm alabiooooo :* :* :* nak amek hati syg nim simpan elok2.. jgn pcahkan tw.. :* ILY MIJE SENGET !


 HAHAH.. msti pening kan ? hee.. hati syg hanya untuk b jee.. bak kate Astro Ceria untuk kita aje .. haha oke dah . :P
hahaha.. baby nie wakil syg untuk b , buat innocent face sbb x wish birthday husband tercinta ye ho , haha .. wuwuwuwuu . malah layan b .. :P comey op ? mcm syg dok ? haha.. dh ah tu nok tido doh eah .. syg thu b bce ho.. bem kusyuk ngat b eah , nelehh airliur ho.. haha . k , babai.. ILOVEYOUFOREVER ! MUAHHHH :*

Tuesday, 11 December 2012

jiwang kah aku ?




Assalamualaikum.. hye.. hurmm aku x thu nk cite ape hri nim.. aku pun x thu ape yg terjadi kat dri aku dh.. 2 hari dh aku duk sorng dumoh.. hok lain sume duk kmpung.. ak? hurmm aku malas duk kmpung..so aku ikut abah aku balik umah.. hee.. skrg aku bosan.. hurmm aku skrg mudh ngat sakit..aku sakit nde? hurmm ade ah tu.. aku hrap x ciyez ah sakit aku nim.. sbb sakit aku nim ah aku marah org yg aku syg smalam.. hmm. aku x thu lah bkpe aku emo sngat.. sorry , aku juz nk org yg btol2 fahami diri aku.. bkpe ye x fham aku.. k aku yg x faham ye? aku prlukan ye dlm hdup aku.. ye fhm x eah? aku juz nk ye thu seme hal tntng dri aku.. tntng fmily aku.. aku nok ye knl seme.. p bkpe susoh ngat.. ? ntahh.. aku pom x faham.. x faham x faham... awk , sy sayang ngatt ke awk.. sy nk awk sentiasa ade saat sy perlukan awk..boleh x? sy nak awk jadi milik sy.. boleh? awk jngan tinggal sy tw..selagi sy hidup , jgn harap nk cri org lain. .. sy syg awak.. selamanya.. please don' leave me again.. i miss you.. sy nk jiwang skit nim.. :)

Ku ingin dirimu , dekat dihatiku ,
berdua kita kan raih bahagia ,
Ku ingin dirimu , turut merasa , 
rasa rindu tuk menatap matamu
MENATAP MATAMU..

Sy rindu nak tatap mate awk , mkn aiskrim ngn awk , study ngn awk , dengar lagu ngn awk , mnum air kotak yg awk blnjer even sy x suke , rindu nak suap biskut music kat awk , mkn cadbury blackforest ngn awk , main kejor-kejor rebut slipar ngn awk , rindu nk dngr awk blebe , awk wat kembang hidung , wat muke comel , sepak-sepak , nk tengok awk galas bag.. n mcm-mcm lagi yg pernak kite have fun same-same..hurm awk , bile agy kite leh jumpe ehh.. bile agy sy nok tengok awk perhatikan sy dri kelas awk tu.. haa ingt sy x perasan ke awk tengok sy.. hemmm.. bile agy nok tengok awk dikir barat. ? thun dpan dh xde orh nk tman sy.. nk ajar sy math.. nk likis love kat bku math sy.. nak nyanyi lagu 'bawaku pergi' versi awk reka..hmm. sumpah sy rindu awk sangat2.. malam2 kat hostel.. sy text awk smbil ddk kat koridor , sambil2 tengok bintang.. kita nyanyi sama-sama.. kan? awk.. awk dh buat sy mcm permaisuri dlm hdup awk.. trima kasih sayang.. dh lah tu.. sy dh nk ngis ni.. k babai.. ILY mizan SM..

Wednesday, 5 December 2012

piknik bersama family :D have fun

Assalamualaikum.. hye.. mcm biase.. nak update skit nie.. haahha.. nok bobebobebobe ehh sal hari nie.. hhahahah.. bnyok pic ehh , korang tengok lhaa yer nnti.. hewhh.. capett bangeett *tanganatasdahi.. okey hri nie.. aku gy cini.. ULU KEKABU , haa..xcelly aku x pernah pegi even dekat sebenarnye dari rumah aku tu.. hahah.. x sampai setengah jam lha.. naik kete abah aku.. haha *hilux.. okeyh.. semua nim x dirancang sebenarnya.. semalam aku tido pukul 4pagi.. buat ape? aku x ngntuk so aku main game.. hahaha sejak bila ntah aku minat.. hom.. lepas bangun semayang subuh.. aku sambung tido.*kcian bakal suami aku ekgy..hahaha. then.. aku bangun pkul 1.15pm..*teruk kan ank dara sorang nihh..muka malu malu.. adik lelaki aku gerok.. nok gune netbook aku.. aku x bagi.. dye pon cakap 'yen , mu nok gy dok mndi air terjun?' aku tarikk selimut lagi.. hahaha.. lame skit. kak aku plop mri gerok aku.. ye heret aku.. adoihh. aku mmg pantang lha org gnggu aku tido.. hahah.. kak aku kbo 'yen , jom ah nok gy mndy air terjun ehhh' aku wat dok cre agy.. pastu ye ate.. 'mu nok gy dok ehh? , kekgi kite amek gambo , mkn nasik.. hahahah' aku dengor jee nok amekk gambor.. aku bangun ngn mate masih lagi pejam.. haha.. kak aku sukee lop.. aku x cakap bnyokk , gy basuh muke , x mandi *opsssss ! hehehe, gosok gigi , ciap2.. then aku ciap.. hahahha.. umi aku tnye aku nok gy k x , p aku senyapp jer.. bkn mroh ditegur lpas bru bngun.. cume.. auchh.. *mulutsakitt. ! beci ahh.. aku x bawak pom henset aku.. haha.. sory lha kpd org yg textnye x dibalas.. nie sume abh aku punye plan.. ye kene pasang api kat kawasan chalet yg dye suh kitorng gy tu.. ye kol umi aku last minit.. hom.. ciap2 mknn sume.. blahhh.. aww. ! best3.. aku ingt ke nak balik petang lepas asar.. rupenye kne balik lepas maghrib.. hemm.. letih nyer.. *matapejamsambilbaring.. hhahahha.. chelet yg kitorng gy tu x ciap agy.. tempat tu best lha.. abah aku cakap. 'bekerja sambil berkelah' hahaha.. aumm. dh ah tu cite.. jom kite terjah gambar.. hahah let seeeee *mukekiutkiut..

 gambar nim mase trip yang kedue dah kitorng mandy.. hahaha.. kesejukan doh lake ho.. adik aku yg pkai baju hijau (bongsu) tu lincah giler.. haha.. ade ke patut ye kejor kak aku..pastu kak aku msuk kat tmpat dalam skit, ye pom lemas doh kejap.. pahtu ye bngun ho ye ate.. 'ishh dalam nie , bahaye,!' ahahha.. muke dye mse tu shockk agy sebab tenggelam.. haha.. aku n kak aku letih layan dye jer.. tkut lemas.. hahah
 haaa , seme dh kecut dh kesejukan ho.. haha termasuk lha aku.. bengang tol telinga aku dh masuk air.. *katokkatoklinge.. ahahhah..
 okey, this is my sister.called erah. dye buat iklan pinggan tuu.. haha.. bru lepas basuh pinggan.. elehh. makan nasik untuk yang ke-2 kalinyer dh tu.. hahaha..
 haaaa.. korang nmpak x ape bende nih.. ? nie lhaa buah berangan.. kitorng kutip kat bawah pokok jer.. kutip kutip sampai penuh satu plastik.. hahaha.. aku x pernah lagi mkn mnde nih.. umi aku ckap kne goreng ngan pasir.. erkk :/ pelikk kan ? haha.. aku tolong kutipp jer.. heee.. keras nih.. kalo jatuh atas kepale , mmg sakit lha.. tp x sampai msuk ICU lhaa.. msuk UCME jer.. hahaha.. hom doh3.. koho ngarut ho.. *ketukkepaledengannetbook.!
 haa. nim kitorng dh ciap mndy.. dh pkai baju lain dh.. lepak2 atas buai dulu sementara tunggu keje abah ciap.. heee.. belakang tuu pokok buah berangan xdi.. kalo duk bwh pokok nim.. kuat lhaa boleh berangan.. hihihi *mcmakujekuatberangan.. :/
 hahahha.. xyh tengokk lha yg nie.. aku koyaaa.cuti cuti nim koho gemokk.!.. hahaha okey next ! *mukeblushingmalumalu aww!
 tuu dlm mulut adik aku nim,, buah berangan.. die berangan lhaa tu nk mkn buah yg keras lagi tu.. hahahha.. adik aku, ank yang ke-6.hakim. *peace
nie last one , koyaa jer amad nih.. hahah.. gambar x jelas jee sbb duk dalam chalet tuu.. erm chalet ye bestt.. dpt rehat ngn free free sbb abh aku wat keje situ.. hahah..adik aku, ank yang ke-5.. msti ade yg tertnye tnye kan aku ade brape org adik beradik.. heee.. aku ade 8 orang adik beradik.. ckup lengkap.. 2 org kakak,sorang abang,4 org adik.2lelaki,2perempuan.. hee..ramai kan? bestt ape.. hahah

okey thats all for story today.. letih dh nim.. babai semeee.. ily mije.:*. *tibetibeplak.. hahaha.. salam

Monday, 3 December 2012

anak saudara :) zarahana

Assalamualaikum..hye.. hurmm x thu sebenarnye nak update ape kali nie..lame pulak rase x onl..so, ape perkembangan korang.. huh ? oke x nak thu lah.. haha..hurmm sebenarnye rindu kat somebody yang jauh dimata , dekat di hati , gmbr ade di tepi nie.. hehe.. mane satu ? hom.. fikirfikir kan lha yer.. hemm nk cakap pasal anak saudara.. ehhh cop3.! bukan anak saudara aku , anak saudara dia.. haaa.. aku sebenarnye jeles lha bila thu org ade anak saudara.. hurmm aku nk jugakk. ! tapi lambat lagi kak long aku nak kawin.. harap2 thun dpan kee.. hee gatal.. ! bia lha.. hurmm yg terkeluar pasal anak saudara nim kesnyer.. aku tnye ye bkpe x gy state lib aitu,,sbb aku hajat nk jumpee dia.. then dia cakap ank sdre dia msuk hospital.. hurmm, dia ckap ank sdare ye tu x sakit , tapi doktor wat bijopp. hurhhh.. kcian baby.! hurm.. agak2 nye mcm mne ekk muka ank sdre dia tu.. haaa dia ade nak hntr  pic baby tu kat aku.. tapi bru nie dia hntar x sampai2.. hurmm kecewe nyer aku..! punye lha semangat aku nk tengok ank sdare dia tu.. hiii.. msti comelcomelcomel.. hurm geram aku.. lambatnye aku nak ade ank sdre.. *tumbuk tilam laju laju.. hom..sedihhhh :'(

 cakap punye cakap aku x bagitw lagi nme baby tu kan.. heee.. lupe.. nme baby tu zara hana.. nme full asenye nur zarahana.. aku lupee dh.. hee. comel x nme tu?.. aku byg baby tu mmg comel lha.. hahak.. msti ade iras2 paksdre dia.. haha.. harap2 x same lha hidung ye due org.. hahahaha *b , jgn mross, syg gurau.. :P... hahah okey.. nnti kalo dia antar pic zara hana , aku tunjuk kat korang ehh. :) hahah.. ishh aku ade cakap aku nak culik zara hana.. tapi dia ckp. try lhaa.. xkn dapat.. hurmm aku majok je lhaa.. then dia nak antar gmbar.. alohhh.. cepat lha b ato gmbor zara hana.. !!!!.. ahahahh.. okey.. hri tu mse first dia ckp dia bru dpt ank sdre , aku tnye nme ape.. dia dh cakap.. zara hana.. tapi aku lupe.. haha.. mse tu.. aku tnye dia.. 'akpe x ltok nme mcm syg ?' ye ate gne , nok thu.. hahaha 'wat npe ltok nme mcm syg,syg ,sayang lha..zara , zara'..hurhh. aku pom ckap.. ' bukan ltok nme nurin zarahana , tapi letok nme Sayang zarahana..' hahaahha..msti comel kan klo org ltok nme gtu.. hahaha.. sayang zarahana , hurmm sayang zarahana.. hurmm sayang zarahana.. ishhh comell nyer.. ! sumpah aku jeles ye ade ank sdre.. ! hurmm beci lha.. dh lha nyohorr ke org.. ! msti dlm fon ye bnyak gmbar zarahana nim kan.. ohh sokayy . x jeles. sebab zarahana tu baby lagi.. hahaha.. gambar aku x perlu lha dlm fon dia sbb aku ade dimana mana jer kalo ye rindu aku.. haha * okey start mengarutt.. hom.. dah ah tuu opp.. esok lop aku update..

asenye banyok mikir nk update napee akdi.. mse mndy pom dang agy mikir ayat.. last2.. bile dh ngadap nak tilis jee.. fuhhh .. terbang habiss.. hilang sume.. cam bangang jer.. letih aku senyum sorang2 fikir mende yg nk di post.. tup tuppp.. perghhh.. hom k lha.. jam menunjukkan 3.22 pagi.. mate aku masih x ngantuk.. hom.. dh ah tu. koho lame koho ngarut.. 6t lau ade pic zarahana.. aku tunjuk kat korng keyy.. oke bhaiiii . :*

Saturday, 1 December 2012

welcome disember :)

Assalamualaikum.. hye.. haa dh 5 hari gak la aku x update blog nie kan.. haha.. welcome december.! hoi3.. tu mkne nye ade sebulan jer lagi aku jadi student form 4.. krikk3.. =,=' so thun dpan dh jady SPM candidates.. hurghh.. x mao , x mao.*hati meronta ronta!. hemm ape ape pom aku tetap kne terima kenyataan kan ? hahaha.. bagi korang yang sma cam aku tu.. bersbarlha okey.. haha.. x lame pon.. skejap jer sthun tu.*bnyakk lha kau skejap.!. haha.. mcm jagung kan.. aikk? mcm jagung? apehal plak.? mybe sebab aku pernah dengar org ckap 'setahun jagung' hahaha.. ape ape je lha kan.. haha.. okey.. bersedia ke arah SPM.!! yearghh.. struggle3.. haha.. dlm sebulan yang ade nim.. aku kne ciapkan keje skolah yang diberi oleh cikgu2 tersayang di SM Teknik Terengganu.. haaa.. sebulan ? sebulan ? sebulan? ohh no.. x cukup tu.. hurmm smalam aku baru buat folio Sutera Dalam Lukisan.. haha.. ciap gakk.. dlm pkul 3 pagi.. haha.. buat lpas solat isyak.. pkul 11 gy tengok tv.. pkul 1 sambung balik.. hahaha.. sanggup aku gy wat keje dlm bilik lain sbb x nk gnggu kak aku tido sbb aku nk buka lampu.. heee.. sory sis.! mu tido sorang mlm.. xpee katil masingII kan.. hua3.. lgpon mu main game gop lam lappy mu malam2 sblum tido ho.. x sanggup aku nk ganggu ko.. haha.. so aku pom heret lha abis barng2 aku masuk bilik kak long aku.. haha.. terima kasih kepada tini. yang sudi bermesej ngn aku pada pukul3 pagi.. haha.. last2 aku yang tido dlu.. haha.. okey. ! dah lha tu.. nak ckap sal 1 disember lakk.!




alaa.. x jelas pulak gambar yang aku amek dlm google nim.. opss.! berusummm dh lha.. heee.. okey xpee.. nak thu x knpe ade pic kek nim.. haaa.. today is my mom's birthday.. yeahh umi..! alabioooo. muahh :* urin sayang umi.. semoga umi dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki.. aww..ckup lha umur umi aku iaitu 46 tahun.. hem3.. hee.. x tua lagi kan.. umi aku masih lagi mcm awek muda.. haha.. hri nie aku ngn kak aku beli kek tanpa pengethuan umi aku.. hehe.. kitorang pegi kampung buluh ngn motor.. haha. cakap nk pegi kedai abah.. tapi lepakk cini dlu.. haha.. okey. kek tu ak n kak aku beli yang kecikk jer.. bentuk love warna purple..xpe,ckup lha sambut ngn family jer..korang nak ? beli sendiri.. hee.. x pe kn umi? x dok duit nieee.. hee *mukecomelcomel. haha.. bulan baru,, umur baru.. yeahh.. harap2 umi sentiasa diberkati ALLAH dan sihat2 selalu.. hee.. hadiah x beli pon mi.. sory.. urin xdok duit agy.. hehe.. urin nk bagi hdiah result SPM urin nnti k umi.. ehehe.. urin nak blajar sungguh2 mie..x mo main2 dh.. heee.. ank umi yg comel nim nak masuk U.. yeahh.. nnti boleh umi ngn abah hantar urin masuk U kan.. hehe.. *ohh koya.! x pe impian seorang gadis. yeahh chaiyokk. kalo urin dh jadi arkitek nnti. urin nak buat rumah k umi n abah se.. hehe.. harap2 sempat kan mi.. mne thu kan kalo x sempat.. heheeh.. I LOVE YOU MUMMY !

oyeahh, panjang pulak taip hari nie.. haha.. mklum lha internet laju.. senang lhaa.. skle gokk. makan nasik 4 pinggan belom tentu tenet nim gerokk.*nawok nawok nawok!. haha. oke3 sebelum aku mengarut lagi.. aku nak korang nyanyikan lagu birthday kat umi aku.. hiyarghh.! nyanyilhaaa.. x kire ah gne2 pom.. nynyi gop.. hew3.. okey 1..2..3..

selamat hari jadi,
selamat hari jadi,
selamat hari jadi umi nurin,
selamat hari jadi...

yeayy.! thanks buat korang yang sudi layan karenah aku key.. hahaha.. happy nyer hari nie.. hahahak.. okeylha.. mls dh nie nk naip.. mlm naip bnyokk dh wat kije.. adoihh.. jari aku nie padan lengohh ke naip jer.. hahaha.. okayy.. babai.. alabiuu. wsalam


Sunday, 25 November 2012

The Reasons :)

Assalamualaikum.. hai.. skrng nie sbnrnye x thu nk ckap sal ape.. myb post nie pendek dari biasa.. haha.. 'The Reasons'.. okayy.. reason tu sebab kan? haha.. aku dapat 2 reason dri somebody yg berbunyi ..
1- aku sayang mu
2-aku rindu mu.
haha.. kelakar kan reason tu.. tapi reason tu boleh buat aku gila.. gila fikir kan ye agy..! arh.. serabut lha.. akpe lha time2 gnie.. n aku cuma leh kbo.. aku dh serik sayang mu.. faham tak? so aku perlu kan ruang ntuk lupakan mu.. walaupun mu syg aku , aku tetap syg org lain.. tolong faham.. time aku perlukan mu , mu wat sombong ah ngn aku op.. pah tu.. aku lop jadi gile mikir sal mu.. hurmm dh ah tu.. sapa sini luh.. nnti law ade cite sedap2 , aku cite lagi kt korang.. hom.. nie skadar nk release tension aku mlm nie.. k babai.. salam

Saturday, 24 November 2012

the great moment :)

Assalamualaikum.. hye smua.. skrng nie.. aku nk post psal batch aku mse thun lepas.. haha.. okey.. korang kne dengar baikII okey.. ! haa.. aku nk story skit.. even aku nie bru msuk batch nim mse aku form 2.. jadi aku sempat bersama diorng just 2 thun.. tapi! tapi tapi tapi.. haa.. aku rasa dlm 2 thun tu kitorng dh mcm satu family.. ONE BIG FAMILY .. ade sesetengah jer lha x rapat.. haha.. nie logo batch kitorng. :)let see.. aww!

logo nim direka oleh akim @ hakim zulkarnain.. dye nim boleh dh ase nk jadi pereka fesyen or ape sebe rekaan.. haha.. ye pndai woo reke2.. haha..kretif sangat. #pssst , akim .. aku nk mu design kad kawin ngn jadi wedding planner aku nnti ehh , jgn kabo kokrng.. haha.. *amboi , awal teh tepoh.. ngader. ! haha.. dah lha tu mengarut nyahh.. okey.! law korng tengok ctu ye tlis STARZ kan.? haha.. sebelum nie dh ad kot aku story serba sikit sal batch aku nim.. haa.. S= sahabat , T=tanpa , A=ada , R=raguan , Z=lu pikirlha sendiri.. haha.. tu lah yng aku faham serbe sikit.. kitorng nim kawan tanpa ragu2 tw.. haha.. tapi myb skrng semua dh berubh kot.. sbb rmai yg dh pndh.. rmai student baru.. hemm bg aku.. yng LAMA xkn sama ngn yng BARU..xkn pernh berubh.. bila aku dh set kn dlm mind aku yng batch kitorng ade 78.. *lw x cilap lh.., sampai bila2 pun 78.. xkn terganti ngn yg lain.. okey.? haha.. i'm so proud coz i'm selfish. ! arhh whatever..
aku x pedulik..hom.. pic lagi :)

haaa.. nim pic mse kitorng reunion mse awl2 thun dulu.. haha.. ramai agy yg xde nim.. tapi xpe lha.. nim lha wajah2 yng kuat kuor bndor.. haha.. kitorng biase main boling kat astaka , then pegi lha derak2manemane pom.. yang penting kitorng heppy bersama.. hom3..jom kite kuor lagi.! haha..

pic nim bersamasama lagi kitorng bile kitorng memutuskan nak pergi Bukit Gambang Waterpark.dlm pic nie : tasya ,aku ,ieyfa ,izzah..tiga berderet nim : Fatin , ana , norlida..pictaker :sir hafiz :). bila dh abis PMR.. haha.. we enjoy our exam so much.. and kitorng dapat banggekan smk pelong tercinta dgn result kitorng yng 100% A.. mkne nye..78 org tu semua dpt A..xde yng x dpt A.. pling kurng 1A jer.. xpee..asalkan dpt buat cikgucikgu kitorng heppy.. yeayy.! we enjoy our trip so much.. thun nim pon kitorng gy lagi.. tu pom bila Azi n gang wat keje semeseme.. hik2.. thanks sep mu.. aku enjoy sangat bia kite dok gy ngn sep2 kite seme pom.. xpe.. nk wat gne.. mybe ssh lha, nk gbung smua lagi kan.. msing2 ade hal masing2.. hurmm okeyy. :)

haaa.. nie lagi last pic ,dlm pic nim ade tini,fahmie,nazmie n mustaqim, they're fun!, mse hari sukan.. like the title kat pic tu.. 'bilal the best'..haha.. mmg bilal juara.. tapi skrng dh x juara.. sbb ramai sep2 sukan umah bilal nim yng pindh skolh, dh hbis skolh.. n so on lgi..hihi.. salah sorng nyer.. aku lha.. ! haha.. *koyaaa.. tapi.. truthly aku cakap.. sejak tadika samapi sekarang n mybe smpai bilabila..'aku ngn sukan , xkan terpisah..'*mcm tagline buddyz digi lak.. haha.. xpe2.. tgok pic tu.. happening kan.. even mse tu hri hujan.. kitorng tetap enjoy sport kitorng.. hihi..paling aku x leh lupe.. mse lawan bola jaring ikut rumah sukan.. aku semangat giler vavoon.. ahaha.. sampai aku mrh kawan aku yng main x adil.. last minute game aku stress sbb ade yng x adil mse tu skit.. haha.. aku pun dh lupe.. aku x cre dh dri aku yg diselaputi lumpur nye.. haha.. yng penting aku nak menang jee mse tu.. haha.. last2 , mmg bilal yng menang, sape x semangat bile wakil umah sukan kan? sume orng truh harapan kat kite je ntuk menang mse tu.. haha.. okey lha.. bile ingat2 balik.. mmg melucukan.. :D hahaha.. *aku gelak sorng2 dh nie..tini. mu ingat agy op?mu main gokk.. haha.. rindu nak kaler2 muka.. tapi aku x kaler sbb elergik.. hhaha.. ruginyer.! hurm..

tini , mu ingat dok lw lepas mkn mlm kite gy derak2 tepi padang.. ade skali tu.. kite ngupat ngn sep laki kat kusi batu dpan bilik prep form3.. hurmm aku rindu nk duk citu n kelas mlm @ kelas tambahan dlm bilik prep tu , conteng2 papan hitam.. (lukis pok buddu , ciap ngn rumah2 agy).. haha.. can't forget that moment enough.. miss it fuckingdamnsomuch... hoho.. :'(

okey lha tu ase nye sampai sini dlu aku cite sal kwan2 aku nim.. next time law ade mse aku cite lagi sal sep nim yang selalu berlegar legar kat kepale hotak aku nih..


Thursday, 22 November 2012

zaman dulu-dulu :3

Assalamualaikum .. hai.. skrng mood aku dh stabil taw.. haha kesnye bile aku bce post tini yg childhood memories tu.. aku pun teringt bende yg same mcm ye.. haha.. okey.. law tini nak barbie.. aku pom ade gak nk something yang sampai skarang , aku dah besar aku masih x dapatdapat.. hishh.. sedih kan.. hehe.. aku ade impikan kasut roda..yang ade roda kat tumit tu satu jer..alaaa.. yang warna pink gmbar barbie tu.. haha.. aku dapat pic nim warna pepel.. tapi roda ye x sama mcm yang aku nak lha.. hik3..xpe.. asalkan ade pic.. okey.. let see.. :)
haa..cantik x..atoto..aku gile pepel nim..haha.. comel kan.. tapi bkn yng mcm nie yg aku nk dri dlu..xpe lha..asal kan kasut roda.. hik3.. 

dah bnyakbanyakbanyak kali aku mntak ngn abah n umi aku mase aku skolah rendah dulu.. tapi..alasan dyorng..aku dduk asrama.. so aku x leh guna lha mende alah nie.. alahaii.. so hdiah UPSR aku.. aku dpt handset jee dri dyorang..hurmm. :/ sampai skrg aku still harap ntuk mmiliki kasut nim.. haha.. thu tak.. mse aku mntak ngn umi abah aku dlu.. aku x pkai surat mcm tini, tapi aku mntak sambil bisik2..hihi.. korang msti ade gak kn pengalamn cm nie kan.. hihi.. umi aku senyum jer.. aku x puas aty trus aku wat muke cmnie.. :/

 

haha..comel tak.. *koya er.. haha. x lha..xde lah mcm baby nim.. aku pum ape lagi.. zaman budak lha katekan.. msuk bilik --->kunci--->nagis--->malam time org tido bru kuar cari air milo.. hik3.. duludulu , sebelum tido aku msti suh umi aku wat air milo.. tapi sjak aku msuk asrma mse drjah 4 , aku dh x amal lagi mnde alah mcm tu.. hurmm rindu nye time duludulu.. hik3.. 

okeylha.. aku ngntuk dh nim.. gudnitee sume .. mcm yang aku dh tlis kt status aku xdi.. harapharap bangun pagi esok ade teddybear besar bas depan katil aku.. hak3.. x pee. just imaginasi seorng young lady.. haha.. okey bhaii :) salam..


who is he ?

Assalamualaikum.. hye guys.. sory hri nie aku not in mood .. dn dlm ksemptn tu aku sakit aty ngn somebdy.. bile tringt kt ye.. aku rse hati aku dicarik carik gitu.. omaiigadd.. nk thu spe ye.. bia ah nok kte mnde pong.. aku nk tunjuk gok innocent facing mamat nih.. ! *istighfar yen , sabar.. oke let see sape yg aku maksudkan..
* he has an innocent face right ? arghh.. mls aku nk cite bnyak sal ye.. makin bertmbh sakit aku .. k arh.. see you soon bloggers.. wait till my mood has come back.. bhaii. :(

Wednesday, 21 November 2012

somebody yang x perlu dimentionkan :/


Assalamualaikum..hye..first skali nak cakap , post nie panjang n akan mnyebabkan korang rse mcm bce novel.. haha.. xpelha.. kalau xde kekuatan nak bace , x yah bce, boleh ke next post.. bile nak bace post nim.. korang kne pegi kat list lagu aku luh yg garis2 kat ats tuu.. then tukar lagu no3.. haha.. bru ade feel.. mlm nie aku nk ckap sal sombdy.. then aku x perlu pom mention kan dlm nie.ade gak antare korang yang thu sape ye nie.. nnti ye mngamok.. mu thu op?? haha.. die nim seorang yang bg aku..pemalu.. cute.. n kadang kadang happening lha bg aku.. aku knl ye mse aku form 2.. aku bru pindh skolh tu.. then x smpai 2 minggu aku ase.. ye dh ade nom fon aku.. bg aku ye seorng yang gentlemen lha.. dlm fon.. haha.. law dpan2.. hurm.. depan2?? nk thu.. ohh. nyebalin bangettt  gitoe..*amboii ckap indon lak aku.. haha.. tibe2 aku rase rindu kat ye.. mlm nie.. but tu bkn sbb aku syg ye.. n aku dh x syg ye lagi.. boleh dikatakan ye nim 1st love aku.. haha.. korang msti ade 1st love kn.. hurmm. aku x thu lha.. sbb nape aku trima ye n sbb npe aku tinggal ye.. even kitorng sempat kapel ONE DAY.. haha.. korang bygkn.. hnye satu hari.. aku trima ye seadanya.. tntng ye.. aku suka lake.. he's cute.. tapi.. aku x ditakdirkan ntuk ye aku ase.. kn.. xpe aku harap ye jumpa someone special dlm hidup ye.. n aku pom harap aku kekal ngn pemilik hati aku skarang.. ye pom dh ckp kt aku.. slamat maju jaya ngn mijel.. haha.. okey frend , im so appreciate your wishing.. n i hope so.. haha.. okey.. aku suka bnyak perkara tntang ye.. lpas kitorng clash.. aku n ye.. ibarat musuh dpn mata tp dlm mcj lain.. haha.. pelik kan.. ye sorng je leh wat gtu k aku.. kn.. hemm.. kdg2 ye pom ad dlm mmpi aku.. x thu lah bkpe.. mgkin ye hdir dlm mmpi aku saat aku sangat memikirkan ye.. kn.? haha.. kitorng always gaduh.. mcm along n che qah. but.. aku n ye x kan jadi mcm along n che qah.. sbb ak ngn ye mmg xde harapan nk bersama lagi.. aku mgkin x kn trima ye lagi dlm hdup aku.. tapi!..tapi, tapi tapi tapi... ye tetap kawan aku.hihi. aku xkn lupekan persahabatan kitorang..but aku akan lupekan yg ye pernah mnjdi kesyngn aku.. dlm hati aku.. aku cuma ade mizan.. n aku harap aku perempuan terakhir dlm hdup ye n ye llaki terakhir yg ade dlm jiwa raga bakul hati aku .. *terlebihh sudaa.. haha.. ermm.. lagi.. aku akn teringat kat ye bila aku dgr lagu AUBURN -All about him.. mgkin sbb mse kitorng mcj dlu.. ye ade kbo k aku.. yg lagu nie best.. aku try dgr then aku suka lagu nim.. :) mizan , lw awk bce.. sy harap awak x marah sy mcm hri tu lagi.. sy susah hati bile awak ngajuk ngn saya , then sy terasa sbb awak x bgthu sy reason awak merajuk ngn sy.. hurmm please dont do like that anymore biy.. u have to know , you're my only one..mj.. xde mj lain taw.. hihi.. alabiuuu. :*.. k back to the story.. sejak kblkngan nie.. aku bnyk fikir sal ye.. bila aku thu sbb ye , kwan aku clash ngn mkwe ye.. oh nononono.. akpe lha mu gni.. kwan aku pom kwan mu gop.. xpe lha.. aku just nk thu.. mu btl2 sygkn ye or mu saje2..yelha.. kwn aku tu pom bkn nye syg sngt k puan tu.. aku tkot puan tu yg maen kn mu.. sblm mu smpat maenkn ye.. tp x pe lha.. asal mu bhgia ngn puan tu.. aku pom bhagia buat mu.. aku x fkir lha mu akn bce npe yg aku tulis nie.. tp aku kdg2 x leh nk simpan sorng diri.. aku kne wat kluor lake sal mu.. aku nk buke mind baru hnye ntuk org yg aku btol2 syg..yess.. btul.. aku syg mu.. tp aku dh x larat lha bile aku je syg mu.. mu?.. msti dh lupekn aku kn..? xpeee.. aku x kisah.. aku rindu nak skelas ngn mu lagi.. tp aku x suke bile org gelor mu ngn aku.. haha.. plik kam.. aku suka tgok mu tido lam klas.. mu cute.. mu spontan.. lw kls b.i .. aku suka mu wat lawak..dulu.bila mu x mri skolh.. aku rsa mcm klas tu x 'hidup'... aku rindu nk dgr lawak mu.. mu msti x thu kan.. aku suka perati k mu, bile aku nmpk mu skli.. aku msti nk tgok mu sokmo.. haha.. lucu kan.. n bodoh kan aku..? thngs yg aku xleh lupe..aku suka bila kita ramai2 kne denda subjek b.i.. hhaha.. mcm2 lg kan.. mse kls math.. kite sokmo kne mapuh.. xpee.. aku sbr je.. bile agy ehh aku leh tgok mu galas bag everlast koko (skrg nike klabu) , mri skoloh pagi bju x smpat tie in , tie x sempat nk ikat , kdg2 tu lw hri ahad.. mu xsempat nk pasang tali kasut pom kan.. mu sangat beze ngn mijel.. ye tiap2 hri kemas..bju tie in sokmo.. x ajin pom aku tgk ye x tie in.. aku tunggu ye mri koloh pkul 7.15 ke atas.. dgn gaye jlan nye yng sokmo wat aku senyum sampai kaki..dgn galas bag kesayangan ye warna koko.. ish3.. he’s cute..  aww. !haha.. lawak tol.. mse mu demam , mu comel sangat.. aku rse mcm nk jage mu.. tp aku xleh ah.. wat sume tu.. aku harap sangat semua yang aku rsa tntng mu ehh FAKE lake.. ohh se agy.. style mu pkai songkok.aku suka. lain dri yng lain.. aku pndh teknik.. sep laki sorng pom adok pkai songkok.. lw dlu.. aku geli hti tngok sep2 laki kelam kbut cri songkok bile jupe cg.duan.. hihi.. k lhaa.. aku dh ngntuk nim.. aku mmpu cite stkat nim je.. harapan aku.. aku nk mu jadi kawan aku mcm mu kawan ngn sep puam hok lain.. boleh x? aku nim beze k ngn org lain ?? hermm sokayy . tu sume hak mu.. aku x lyk pom bnow hrap gtu dri mu.. hhuhu.. okey.mesti korang pening kan bace.. dh la tu memening kan diri..thanks coz sudi spend time bce post aku.. bhaii.. assalamualaikum <3

Tuesday, 20 November 2012

aktiviti semalam :)

Assalamualaikum.. hai.. sebenarnya post hrini aku nk post semalam. tapi.. disebabkan line yang menggila vavon tu.. aku terpaksa berfacebook aje.. hurmm.. mlm aku chatting ngn kemal @ Ikmal Alif.. he's my understanding boy friend.. like buddyz ah.. aku rapat ngn ye n share sume cite n msalah n so on lagi lha.. haha.. lw bb2 ejaz awek k , bosan k.. kitorng mcj ah.. haha.. mklumlah terlampau memahami lah katekan.. haha.. bro , nie aku rajin cite sal mu serbe sikit.. mu bce ehh.. haha.. chill bro.. okey, smlam .. sambut berdey adik aku yang laki nim.. nim ye ..susoh ket nok gambor ngn mamat nih.. haha.. amat menyakitkan aty.. hahah..
name adik aku nie.. muhammad aminurhakim .. for short.. akim.. maren bday ye n hari result upsr ye.. haha.. result x wape cantekk lha.. mklum lah.. lelaki.. hhaha..untunglha.. sambut bday.. kek 2 tingkat.. haha.. n then.. x de dh nk cite sal ye.. nk letak pic mengoyakan diri je maren sementara tnggu adik laki aku sorng agy wat blik motor.. huhu.. jom terjah.. :)
with my lil siz .. adik ct n kakak n akim , kerusi batu depan rumah aku larh.. haha :)

take two.. :)

oyeahh.. aku koyakan diri.. :P

aku heran lha.. tanagn aku x leh nk wat peace mcm org lain.. mcm cacat jer aku tengok.. korang x perasan a kot.. hahaha :)

 adik bongsu aku yang comel.. sama x kitorang senyum .. huahuahua ..:) *okey done!

mcm nie lah sehari hari aku menghabiskan rasa kebosanan yang melanda aku pada musim cuti nim.. kerja skolh.. ohh.. ape?? kerja sekolah?? awww.. sape ckap aku x buat.. aku buat lha.. cume x ciap agy jer.. hurm.. x best lha wat kerja sorang2.. kne wat stdy group gop gne2.. hom.. kat umh nim aku nk stdy group ngn sape..?? adik2 aku ? hoi.. nk tnye addmth.. aku ase buih3 adk aku ho nk jwb.. haha.. xmo aku.. nnti aku yang dipersalahkan.. huao3.. tidakkk.. hom.. folio kam.. boleh x ehh nk wat pkai type jer.. mls ase nk wat by hand.. adoii.. glerr ah.. aku kne lah struggle skit.. ak ad sthun je agy nk struggle ntk spm.. adoii.. kejap je ase.. dh besar aku nim.. nk spm dh thun dpn.. hom.. future aku.? tini , aku dok thu nim.. aku dok surf agy bidang nde aku nok amek.. hom3.. gilew aku.. hoho.. thanks lah mention aku lam post future mu.. hahaha.. *kekembangan kehidungan kepatblasratus incian .. haha.. mengarot kan.. haha..

hang nnti harap2 jadi.. tini , mu jadi dok hang? ite wat keje cuti terancang PKA weh.. kat lib.. boleh dok..? ahahaha.. hri nie.. mcm biasa lah.. aku duk saje2.. tapi hari nie lain lah.. umi, adik aku x dok lake dumoh ehh.. tinggal aku ngn adik aku laki hok f2 jer ehh.. giler.. berblog sambil dgr radio kat astro dap ehh.. haha.. x di.. org yng jge lesen aku kol.. cewahh.. kejut aku.. ye suh aku gy wat lesen khamis nim.. hua3.. dh la ye mai amek kat umoh.. bia betoi.. haha.. semat dok ehh.. aku pom x thu.. yang pnting aku leh wat lesen.. yeayy!! prturan ye sng je ase.. ye kbo akdi aku kene :
-bawak ic
-bawak rm200
-bawak rm20 ntuk cdang kot2 ic x leh detect.. kne wat smart card kat sane..
-then.. pkai sandal tutup..
haha.. dah ah tu.. mls dh nk taip..x sabar nye nk wat lesen.. aww.. hahaha.. okey lha.. aku harap korang sabar bace post aku nih.. hahaha.. okey.. bhaii.. <3



Saturday, 17 November 2012

ketidaktahubendean :(

Assalamualaikum .. hey..skrng nie.. hurmm mse tgah type nim jam mnunjukkan pukul 2AM.. hurmm okayy.. mlm ni aku x thu nk fokus ke nape2.. mcm tjuk ye ah.. ketidaktahubendean.. just nk lepaskan hajat keonlinean itu yang membara di jiwa.. aduhh.! *kan dh kne sekeh..mngarut lagi kau.. hurmm okayy2.. siyes skarang.. so,kite bukak topic ni kejap.. PERASAAN ..okay done.! ape itu perasaan? wei tini.. mu thu dok mnde ho? haha..aku pom x wape pasti.. amende itu perasaan.. haha.. okey.. kitiadaan kemotifan. shuttt up.. -_____-.. semua orang msti ade perasaan kan.. mmg lha.. law org xde perasaan tu.. aku x thu lah mcm mne diorang hidup.. hua3.. hurmm.. aku ade perasaan okey.. sape2 yg kuang ajo ckap aku xde perasaan tu.. mmg patot diberi pelempang laju-laju bak kate Afiqah Zainal.. huhu.. ermm dh ah tu.. mls nk mikir.. haha.. post kali nim x de pic okey.. fobia ngn pic kejap.. huhh.! xdi bru je kne ngenak k Abg.. hurm.. ade k ptot ye ato link gambar Po**** k aku.. huhhh..! mmg lemah semangat aku kejap.. lw korang ade ditmpat aku mse tu.. mmg thu lah mcm mne.. jantung aku mse tu..YA ALLAH ! ,tuhan je thu bertapa takut nye aku.. aku mmg sensitif lah sal2 hantu nie.. bukan nk percya.. tpi gtu ah.. aku mmg lemah semangat..di ulangi lemah semangat! dh la mse aku tgk pic xdi aku duk sorang2.. dlm gelap plak tu.. eshh.. abg , laen kali adk hrap sngat abg x buat gtu dh.. adk thu abg gurau..tp adk mmg snstif ngn mnde2 gni eah.. soh k hntu.. law blackout pom adk boleh nngis sampai bengkak mte tw!.ohh no!bia lha nk ckp adk penakot pom.. it's fact! yess.! aku seorang yang penakot.. aku mngaku lha.. okeyy.. hurmm.. xpe.. adk x mrah kat abg pom. chill..adk thu abg gurau.. tu pom nk suh adk gy tido kam.. hihi..hurmm semenjak due menjak nim.. aku susah sangat nk tido.. pling lewat pukul 4.30 pagi bru aku tido.. mikir mnde pom aku x thu lah..nk ate mikir k hubby aku.. hurm kadang2 je..aku x thu ape yang membebankan fikiran aku sangat2 nim.. hurm.. 13/12.. nak smbut birthday hubby aku.. tapi masalahnye skrng.. aku x thu nk rancang mcm mne..hdiah pom x thu nk bg ape.. bru beli kotak je.. hurm.. semalam.. kitorang bergayut2.. hua3..aku rindu ye , ye pom rindu aku.. dh ade k ptot.. ckp 'pkul 1 b kol syg'.. aku just jwb okey jelha..aku bru blik dri bndar.. so , fon pom dgn silent nye aku simpan dln handbag.. huhu.. sampai umh aku mndi n dgn sakan nye aku onl FB.. pastu teringat nk charge fon.. amek fon tgok mcj n miskol dri ye.. tgok jam.. bru pkul 12.30.. adoii.text punye text.tnye ye, akpe awl ngt kol.. senang je ye jwab ' x sabar , rndu' hoii .. makk aihh.! mcm2 lha.. hahah. ye suh aku lak kol.. krdt dh abis sbb voice mail.. aku plak krdit ade 13sen je keley2.. haha.. aku pasrah je lha x leh nk bergayut sakan.. pastu aku dpt idea.. hua3.. ape lagi..'umi...... nk kredit.. hihi *muke kiut*..haha..lpas blasah rm2.. gyut sakan lorh..msing2 melepaskan rindu.. haha.. xpe.. tunggu hbis exam dlu.thun dpan ye plop kne tnggu aku exam.. haha.then , aku tersentuh skit ngn statement ye.. 'bile lah sume nim nak jdi kenyataan kan syg'.. hurmmm sume nim tu.. hnye aku n dia je yg thu.. haha.. ehhh! akpe pah narakk cinie eah.. adoii. dh la cite sal hubby aku.. korang msti kusyuk+pening kan.. bce post aku nim.. haha.. xpe lha.. nak taip pnjng2 luh mlm nim.. x thu dh bile lg boleh update post nim.. huhu.. hurm..ape lagi nim..? mate x ngntuk lgi.. dh stengah jam aku menaip nie.. huhuy..hurmm dh la tu kot.. lw buat karangan nie.. belom tentu dpt A+..haha.. ayat xboleh blah*cikguu , bagilah A ntuk karangan nie**muke kiut*..*cikgu akan senyum dah bagi pelempang kesedapan.*muke senyum , blah x cukup tanah..*. sampai cini dlu..nnti aku post lagi..wahai hati :) bersabarlah.. dear bie.. i'll wait.. syg doakan bie success.. :* labiuu.. hua3.. k lhaa.. nite sume blogger :) assalamualaikum <3

rojak keling :)

assalamualaikum.. hey guys.. bertemu lagu kite yer.. disini , mlm nie , hari nie n mase nie.. sy nak share ngan koram sejenis makanan.. sy pon x thu makanan nie femes kat mne.. myb ade diantare korang yg x penah mkn lah.. it's name is rojak keling.. >.< heew3.. lawak kam nme ye.. haha.. xpe.. sedapp.. izzah boleh try.. putu bambu awak tu pom sedapp.. sy suka jugak.. kdg2 tu beli rm3 mkn sorang2 jer.. haha.. biase nye mknan yg nme pelik2 nie sedapp kan.. haha.. * makan je sokmo.. ptot lha aiman kbo sy bucitt.. haha.. beze nde ehh bucitt ngn gemukk.. haha.. sehah , yong , aida , fira , eg , n soo on.. ramai lha pnggil aku gemokk. haha.. so , nak buat cmne lgi.. mmg aku suka makn.. lalala. ~ no one can stop me to eat what i want.. bak kate iklan CELCOM .. whatchuwant want.. kau boleh dapat.. haha.. ehh.. knape melencong pah cinie ehh.. haha * ngarutt lagi kauu jahh. . okey tini , bia lha ye nok update bnyok2 pom.. blog ye. ho.. aku mls nok kisoh.. * kes adokk kedit.. tulis cini je lha.. aku thu mu bce.. hahaha.. okayy chill.. back to the story.. rojak keling nih.. petang x di.. my mummy suh gy kedai beli barang.. list ye berbunyi cmni ..:
1. santan
2.mee kuning
3.tauhu
4.kangkung
5.ubi kentang
6.camboh (xthu lha ambe nme saintifik ye npe)
okayy then aku pong pegi lha kedai.. pastu wat blik barang pesebe.. mse otw nk balik.. jumpe nizam n danial.. tengoh lepakk. sep ye pnggil p aku pecut moto 60km/j dh.. haha..x berenti lha.. sowy guys.. >.<.. okey.. lepas tu bawak adik2 gy jalan2 kat taman.. balik2 rojak nim dah ciap.. nak tengok x.. haha.. dang agy aku amek pic ye ho.. haha .. okayy let see .:)
haha.. sedapp kan.??. izzah nnti kite makan ekk. sy thu awak suke makan.. kite ajok tini etek.. hua3.. okayy then tu aje nk post skrng.. tgok lha jap2 agy sy post pulak kot.. haha.. *aku dh jadi pemblog tegar ke nie tini.. heshh kes mu ah nim.. hahaha :P .. okayy.. reader2 sume.. bhaiii :*







sweetnye kalo dapat kam ?

assalamualaikum.. hihi.. ishh update pulak minah nim kam.. haha.. bia lorhh.. *blog aku kan.. hoho.. okayy skunk nak cakap.. kalo korang lhaa kam .. bg yang ladies.. sweet x klo dapat teddy bear besorr dri org yg koram syunk.. haha.. msti sweet kam.. but ade gak sesetengah ladies yang x suka ngn teddy bear kan.. haha.. okeyy .. bagi aku.. that's so sweet. but aku x dpt lgi lha yg besar.. haha.. dpt yg besar mcm novel
7 hari mncintaimu tu ade lah.. haha.. okeyy aku smpan lha pemberian dia..hurmm bkn senang kan nak dpt hdiah.. so , kite kne lah hargai ape yg diberi.. haha.. aku , perempuan.. so aku pom ade gak kehendak mcm nak teddy bear dri org yang aku syg.. muehehe,,*gedikk kau nyahh .. haha okay xpe..aku x berharap terlalu besr lha awak nak bagi.. hiii.. teddy bear yang aku suka , warna peach.. aku x suke wrne pink , koko, pesebe bagai.. haha.. kalo wne purple ? ohh that's sweetttt.. very sweet.. lw bgi purple tu mkne nye org tu sngat memahami aku lah.. haha .. ehh cakap mcm nih.. mcm ade org nk kasikk jer.. haha.. korang nk bagi x ? x nak.. ohh .. kedekut..! haha ..just kidding. :3 *muke cute.. haha besar nim okeyy tak ?


hihi.. comell kan.. cepat2 !! sape nak bagi kat aku nih.. hadoii.. aku nak!! haha..* mengader kau nyahh .. okayy , tini.. mu nok v dok k aku ehh.?pat ah pat ahh.. aku nopp.! hua3 giler dh lah.. hom.. bo bo ah tu.. kang ngarup lebih lop ekgy aku nih.. hua3.. sape nak bagi ce akat tangan ! hah? adop oam nok v? hurmm sedih nyerr.. :'( x pe lha.. t aku beli sendrikk :P homm. k lah bhaii :*

Friday, 16 November 2012

pic pertame berjaya di FAKE kan :)

assalamualaikum guys , haha.. hri nim nak sharepic yg pertama yg telah di FAKE kan oleh aku dengan bantuan Nurul Aida yang comell milik Deen Haroro haha ..okayy nie die pic tu.. alolololoooo.. lol btol lah.. amek pic dri sumber Anis Hartini hahaha.. okeyyy let see :) jgn gelokk lhaa :D ..
pic nim sebelum di editkan dengan photoscape :) haha.. actually , edit nim susah jgak.. gune edit paint kat computer biase jer.. hua3.. susah2 cari kat photoscape.. pdhal dlm computer tu dh sedia ade dh pom.. kan3.. haha.. dri smalam agy semangat ubi nak edit.. tapi busy bergayut.. tuuut tutt.. haha . okeyy then pic mse dh edit ngn photoscape plak.. :) taraaaa.. 

 okayyy .. nim dh di edit ngn photoscape .. actually , xde perbezaan pong sebenarnye.. just ade some words kan kat tepi tu.. haha.. ayat tu aku just copy paste ayat dari pic yg sebelum nie.. pic kat post I LOVE YOU tu. haha.. okayy .. law koram nux try editt .. boleh lah try kat lappy koram senirikk okayy.. just klik knan kat pic yg koram nk edit.. then plih edit lhaa.. pastu tkan brushh.. then pilih lhaa colour koram nux.. haha.. okayy selamat mencuba :) kepada yg terlibat tolong sy dlm buat keje nim.. thanks a lot.. mueheheh. *mengarott lagi kau jahhh .. ehemm tini , t aku blaja edit pic lawa x fake mcm mu wat ho plop.. gune monyet.. hue3.. thanks babe labiuuu :* hahaha :P .. k lha.. makin lame makin mengarott jehh aku nim ..* sedor pong , ingt k x sedor dh.. haha .. okeyy lha.. sume.. ohh bnyak nyee okayy aku.. hahaha.. bhaiii 
* see you next post :)

I LOVE YOU


Jika sudah tertulis engkau akan menjadi imam kepada solatku kelak , aku terima dengan seadanya . YA ALLAH , aku mohon kepadamu , engkau lindungilah bakal suamiku yang telah meminjamkan tulang rusuknya kepadaku . engkau pertemukanlah hatiku dengan hatinya dengan penuh keikhlasan dan rasa kecintaan . engkau kurniakanlah ketakwaan , keimanan kepada adamku supaya dia dapat membimbingku ke jalan yang benar , jalan yang penuh dengan keredhaan MU ,YA ALLAH ,demi masa depan kami . YA ALLAH , jika muhammad mizan bin jusoh akan menjadi imam dalam solatku kelak , engkau kurniakanlah kebahagiaan dan kesejahteraan hidup kepada kami.. INSYAALLAH .. :) jika dia bukan milik ku , engkau kembalikan lah dia kepada hawanya .. dan kembalikan lah aku kepada adam ku.. sesungguhnya , rasa kecintaan demi ALLAH adalah rasa cinta yang sangat indah.. engkau pertahankanlah hubungan ku dengannya supaya tidak ke arah ke maksiatan .. sesungguhnya aku amat mencintai dan menyayangi nya demi ALLAH.. jika diizinkan ALLAH , aku akan menjadi makmum dalam solatmu , wahai mizan .. :)

Thursday, 15 November 2012

dia abang saya :*

budak comel nie abang sy yg pling sy syg.. :) nme ye wan muhd afiq bin wan muhammad.. umur ye 17 thun..seorang yang sngt pnyayang.. loyar buruk.. mnyakitkan hti (kdang2 lha).. n bnyak lg tntang dye yg sy suke.. muehehe.. starting knl ye mse sy f.1..hurm tujuan asal laen..tp lain yg jdi.. haha.. mls nk cite..bia sy n abg sy je yg thu. haha.. sbnrnye sy x thu bile tarikh kitorng berangkat.. x amek thu lah sal trikh nim mse awl2 dlu..coz ingt kn x kekal.. but.. alhamdulillah.. sampai skrng kitorang msih lagi sbgai adik n abang.. huhu.. sbnrnye bnyak gak lha halangan mse kitorng nim berangkat..hurmm mcm kapel je kan.. haha.. ishh x der lha.. kwn2 sy ade gak tnye.. akpe x kpel je ngn abg mu ohh?? haha.. mklumlah abg sy sorng nim boleh dikatogerikan sbg lelaki idaman jugak lha.. haha..so dgn sng nye sy jwb lah.. die only abg angkat n sy x nk lebih dri tu..sbb sy thu..kitorng akn hepi ngn hubungan nim je.. and no relationship yg laen.. sy x nk lha berpisah ngn abg sy sorng nim.. sy syg die sangat2.. die memahami sy..so, sy amek kputusan.. sy nk tetapkan.. 16/11 tarikh kitorang ber adik n abg angkat.. sbb mse tu dh cuti akhirthun mse jd adk angkat ye nih.. haha.. so.. hri nim kne lah update sal ye.. sbb hri nim dh genap 4 tahun kitorang ber adik n abg angkat.. muehehe..nak tgok x abg sy yg ensem nim..? haha.. kat tepi tu dh ade.. but.. tgok je lah.. bia die femes skit.. haha.. :*..

ohh.. tgokk tu.. koya nye die kam.. haha..xpe.. koya2 ye pom.. sy tetap syg kt ye.. haha.. time2 raya mmg x miss lha dtg beraya.. tp thun lpas 2011.. ye x mae rye.. hurmm sbb?? hurmm adelah tu.. ye je thu.. xpe lah.. kcewe gak..p x pe.. x de hak pom sy nk hlang ye.. kn3?.. hishhh.. dah laa.. hurmm.. sy x thu lah smpai bile kitorng kekal mcm nie.. skrng pon dye dh mcm nk jauh dri sy je.. hurmm sokayy.. x de hak pom adk nk suh abg stay mcm dlu ngn adik.. kn? haha.. dh la tu.. ade mse sy cite lgi sal budak kurus yg cute nim.. :P hahaha.. adk nk abg thu yang adk syg sangat2 kat abg.. fmily adk pom dh knl abg.. so adk hrap.. abg tatap setia jdi abg adk yg tersyg.. muehehehe.. x lupe .. kissmiss :* bhaii

bila dah rindu ..

Assalamualaikum .. hey , lame kan x update.. maklum lah dh jdi sultanah.. hoi.. koya lebih nmpak.. hee.. nim pom aku update stelah didesak oleh sahabat aku yang kaki blogger sangat nim.. Anis Hartini.. ye dh deactive acc fb ye.. so.. terpakse lah.. aku share ngn dye dlm blog nie plak.. hue3.. (jge lah mu tini..ohh suh aku hapdekk sangat.. :/) haha.. chill babe.. :*.. sebenarnye.. aku not in mood sejak due mnjak nim.. x thu lah bkpe.. jiwe..rage.. perasaan aku x tenang.. hurm.. solat? dh cukup kot 5waktu.. kdg2 tu miss jugak.. hermm.. yg sunat tu..? ntah lha.. bile lah ALLAH nk bg petunjuk kat aku nim.. buke skit hti aku.. hurmm.. myb sbb tu kot aku rse x tnang.. duk umah.. aku rse lonely.. :( hom.. really lonely.. right , i try to not be so stubborn daughter , but.. hurmm.. aku rase.. cuti nie.. aku just wat hti mi abh aku sakit jer.. bkpe ngn aku nim.. ?? ohh.. bkpe3.. hurmm.. rilexs lha yen.. kang dok pasal jdi gile.. haha.. bak kate yong.. try to be SABAR.. mungkin ade hikmah dsblik semue nim....aku ade kwan yg sangat memahami aku.. tp..kdgII aku wat diorng frust ngn aku.. tini, ema, yaa, tsya , ana, ifa , izzah.. hurmm bile kite leh kumpul sameII cam nie 




hurmm.. aku kdg tu mri gok mikir.. nyesal pom ade pndh skolh teknik.. lw x msti kite same agy smpai skunk.. aku x rase sehappy ngn korang pom bile ngn kwan2 bru kt teknik.. mmg btol kan.. lain tempat, lain ragam.. huhu.. rindu sangat ngn sep mu.. akpe lah aku wat kptsn terburu2 dlu kan.. ntah lar..  ALLAH dh rncang pejalanan hidup kite.. jdi kite kne truskan je.. life must go on right?.. hemm.. bnyak lah ase nk coret2 kat cini..tp x thu nk mule kat mne lg.. hurmm cite sal oam yg aku paling sayang lak ehh.. nim dia.. taraaaaa..




nme mamat sengett nim Muhammad mizan bin jusoh.. haha.. kes nme ye sme ng sultan mizan lha.. aku kne jdy sultanah die.. muehehehe.. aku happy bile bersama ngn ye.. ye pndai jge hti aku.. tp aku je yg x pndai jge hti n perasaan ye.. aku suke wat ye mrh kt aku.. msti ye dh bosan ngn prngai aku.. bie, law b bce nim.. syg mntk maaf ngn bie.. syg x brmksud nk lukekan hati bie.. n syg nk bie thu, syg sayangkan bie sangat2.. mcm yg syg slalu ckap.. kalau syg dh xde, bru bie boleh cri org lain sbgai pnggnti syg.. n mcm yg b ckp jgak.. jgn hrap syg boleh cri org lain selagi bie hdup.. syg rinduu bie... :*.. dh x nk lhaa feeling2 kat cini.. nnti kan x pasal2 syg nges.. b x de kt cini nk sapukan airmte syg.. hihi.. ngader  kan syg nih.. k dh.. ! back to the story mory.. sengett sy nim suke sngat mkn cadbury.. tgok bintang.. dgr lagu.. kitorng akn wat prkre yg sme kot bile rindu.. hahaha.. ye lha too.. tengok bintang tu ye lha.. mse kat hostel, first knl senget sy nim.. dye ckp dye nk pinjamkan 1 bintang ntk aku.. dn bintang tu dye dh pnjamkan ntk aku.. smpai skrg.. klau boleh.. aku nk bintang tu tnpe aku pnjm lg.. bintang tu kne jdi milik aku jee.. ohh.. how ego am i.. hurmm sokayy.. :* syg bie ketadII.. aww he's my super mr.gedekkII.. hehe.. ily ..

ohh,, tengokk.. muke aku dh sleepy sangat.. muehehehe... iyolah tuu.. but.. i think this is enough far today.. myb next time plak aku update.. okayy blogger2 sume.. jom kite tido.. bhaiiII :* mj's owner <3

Friday, 21 September 2012

aku sayang mu !

Masalah...


semua org ade masalah..aku pom same.. mule2 stat hal kcik jea pahtu jdy beor pah skut paut ngn saem2 plop.. kn..hurm..aku mikir agy npe yg aku wat.. dok leh ah gnih..men top atas aku lake seme..aku hormat mu sbgai kawan..aku x ngukit pon sal mu.. tp salah aku mu kbow lake..lw x ske kwn ngn aku dh,,k xpe aku redha.. aku stress..mende hop adokk hal nk jdy k baloh..aku x ahu la nk wat gne agy spy mu xmroh k aku agy..skoloh bru,kwn bru,mslh bru,,semua bru..xakan same mcm dlu lg..kn? aku ckup stress ngn mslh aku nim..cmpur lop ngn mslh baru nim..boleh gila aku thu dok.. xpe ah..aku tinggal la ye ho law tu leh wat mu nk saem ngn aku mla..aku try ah ubh prngai aku..p mu pom tlg ah brubh etek prangai mu..aku mls nk cite npe hp aku x puah aty sal mu..aku mls nk aibkn mu..aku mls nk gne bhse kias2 yg mcm mu gne..npe bnde sbit ngn result pmr lah pe sebe ho..aku ade prasaan gok ey..aku xmoh ah kte putus sahabat gnim..aku sayang mu sangat2..mu slame nie dgr cite +mslh aku..mu bnyk ajar aku..wlaupun slame nie aku prasan yg npe2 yg aku cite mu kdg2 wat dok kisoh..skadar dgr semata2..aku tkut nk tgur mu skrg..sbb tu aku tkut nk rapat ngn sep mu agy..aku x dop oam len dh..sep2 dorm aku yg ajak aku g mane2 lw tgk aku sorng2..aitu aku tgur mu,,mu dop paling..aku sdih ngt..truk sangat k aku sampai mu x moh tgok muke aku..sep2 ye tnye aku gduh ngn mu k..aku kbow dok.sbb aku xmo oam len thu kita ad mslah...slame nim aku try dh jdy yg trbaikk ntk kawan2 aku..p kawan2 aku wat gni k aku..xleh k aku nk rasa bahagia walaupun skejapp..tolonglhaa..aku xmo baloh ngn mu sal hal nim..walaupun mu x means kn nme aku..p aku terasa sangat..rase mcm saloh aku k mu tu besor sangat2 sampai xleh nk maaf n perlu diungkit..aku harap stu hri akn wat kte kmbli kawan mcm dlu...aku sayang mu n sep2 nim..aku x sanggup ah khilangan sep mu seme..bia aku kne tinggal laki tu asal aku x dibuang cam sampah dri sep mu..aku harap sep mu maaf sgala salah aku..yg kcil @ besar...jgan wat aku gnim.. :'(.. aku thu..ALLAH sentiasa disisi aku..mgkin ALLAH dh tetapkan kita kawan selamanya..but please give me some times to forget him..maafkn aku,, :'(

Sunday, 19 August 2012

OKEY ! aku mengade , ,



hurmm..
akpe sdeyhh nim.. sy salah ke..? maaf laa bnyk..sory lah awop ea klu awop mroh sy ltop gtu je fon td..sy sdeh awop eh.. ase cm x dihargai lngsung aop eah..akpe awop wat gnim k sy..sy syg awop thu dop..hurmm sy skit ngt aty nim.. awop x thu npe yg sy rase.. sakkkiiiiiiiiiiiiiiiitttttttttttttttt sangad awop..please be serious wif me..xske ah gnim.. ase cm dprmainkn thu dop..! awop jujur ah ngn sy nim awop eah.. awop syg ye k syg sy ?? sy bnci ah gnim..bile ckp sal ni km awop kbo sy x cye k awop.. xsbit ah awop ea..sy cye lg k awop, slgi sy x kbo yg sy xcye k awop..awop jgn kbo sy x cye k awop aa..oke , sy ngade, sy plop lbih3 km? eii gedikk km sy nim? awop sy syg awop lhaaa....klu awop syg dia..awop bleh aa tinggl sy.. sy xkm bhgia awop..wlaupun sy sruh awop syg sy jee, klu awop tinggl sy, sy xkm bhgia..bkpe gnim eh.. bile sy start syg smbdu tuf, ye pom mulee ah wat gnim k sy..sy sdihh sngt..lngsung x dihargai km?? npe slh sy..sy x tinggl awop pom..awop km BINTANG HATI sy yg pling sy syg.. k lhjaa awop.. sy tamoo mate sy bengkak.. esok rmai dtg rya kt umh..sy rinduuuu sangad2 kat awop...sy perlukm awop tw.. :'(

ILMYSM :(

Friday, 17 August 2012

Selamat Hari Raya !







hai , selamat hari raya.. pjam clik , pejam clik , kam pjam x clik2 eshh bratt tuh.. haha.. 
selamat hari rya lhaa. x thu dh nk kbo npe nim.. psiapan rya x ciap..haha.. bju rya x ciap.. saborr je lhaa.. kam.. ? k bhai ..

Monday, 28 May 2012

kehidupan di tektra

oYEah..


okeyh..buad pngthuan kowang... yes.! aku ade kmbar x seiras.. haha..aku kmbar pada nama je.. hai slamat brknlan..nme kitorg NURIN.. right side is NURIN HASYA n the left side is me.. NURIN MASTURINA.. kitorang sekelas, se kos iaitu KEJURUTERAAN AWAM.. haha..dlm klas kitorang saling backup,, tw. haha.. hasya nie suke tw wat date dlm kls..ngn bdak kos mekanikal..haha p diorang ni x thu la couple k x..haha.. ap lg ek psamaan kitorang.. sbnr nye bkn kmbar btol pom.. tgk.. sy tinggi skit..haha jgn mrah ye DATIN HASYA.. huk3..psamaan lg..hasya pom pkai enset sama ngn sy.. aww3.. suke nye sy.. hhe.. npe ag ek nk story..dh ar tu op.. xdop mnder dh ase.. oh,! bday ye.. hadoww sy x ingat la yunk..hehe..sorry..!!..hhehe..k blah lu..sambung yg len lopp..



oyeah..nie la P.I.C dorm ak iaitu TETA7..haha..a.k.a best friend aku gak..ak sayam ye ea..bdop nie baikk ngad3..haha, look at that,, howww.. secret recipe.. haha..korang add la FB ye nim..ye lawoo ngad + manjew..aww3..huk3.. AFIQAH ZAINAL II.. haha..okey le tuw..time pagiII msty dgr la nenex ni bleber..haha..biase ah.. kalis doh.. aras atas skali tu puah dh dgr nenex ni bleber..haha.. jgn mrh ye nex.. hui3.. k chow,,lain plop..


Oh sape tuh..???haha..aku letuww.. kan ak suke koya3 eah..sukati aku lah.. nk pemes sket doley..! hmm..nie ms ak pkai bju btik TEKTRA..haha.. aku duk SMK PELONG dlu jrg pkai bju btik..p gop leni rapat jipp kne pkai bju btik g asrama, blik asrama, outing.. hmm..lw ary khmis tu bkn bdop asrma sje je kne pkai bju btik.. outsider pom kne pkai bju btik gok.. haha.. leperr x layann.. ayt sep teknik ganu ah tu or..haha.. ntah la.. ak x pasti ak happy k x duk skola ni.. ak rse lbih happy duk kt smk pelong ah.. tp kdgII ak happy dueII coz sume kwnII ak baik..huhui..happy nyer idop.. haha..kdgII ase pe hotsetahh.. p AKU BUKAN HOTSETAHH.. haha..wuteber lah..k ak nk chow luh.. have fun bebeh..tuduuuu~~